'Sosyalizm kazanacak, umut kazanacak!'

Eskişehir’de Türkiye Komünist Partisi tarafından düzenlenen eylemde 2011 senesinde emekçilere, muhaliflere yönelik gerçekleştirilen bütün saldırılar ve son olarak dün yaşanan Şırnak-Uludere katliamı protesto edildi.

Eskişehir’de akşam saatlerinde gerçekleştirilen eylemde, Doktorlar Caddesi girişinde toplanan TKP’liler buradan Adalar Migros önüne yürüdü. “Sosyalizm kazanacak, umut kazanacak” yazılı bir pankartla meşaleler eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından Adalar Migros önünde bir basın açıklaması yapıldı.

Sona eren 2011 senesinin AKP’nin baskı ve yıldırma politikalarının en somut karşılığını bulduğu sene olduğunun belirtildiği basın açıklamasında bu sene içerisinde gerçekleştirilen aydın, gazeteci ve öğrenci tutuklamalarına, emekçilere karşı yaşanan tahammülsüzlüklere, halkları birbirine düşüren çatışmalara ve bölgesel savaş çığırtkanlıklarına dikkat çekildi.

Özellikle Haziran ayında yapılan seçimlerin ardından AKP’nin cumhuriyeti tasfiye ederek kendi 2. Cumhuriyetini kurduğunun vurgulandığı açıklamada, 2. Cumhuriyetin gerici, faşist ve yobaz nitelikte olduğu ancak emekçilerin de bu düzeni yıkarak yerine sosyalist bir cumhuriyeti kuracakları ifade edildi. Bu kapsamda 2012 senesinin emekçiler açısından mücadelenin daha da keskinleşeceği söylenirken, “2012’de umut kazanacak” denildi. Son olarak Şırnak-Uludere’de yaşanan katliamın sorumlusunun AKP iktidarı olduğu vurgulanırken açıklamanın sonunda “Katil Erdoğan! Katil AKP!” sloganları atıldı.

(soL - Eskişehir)