Sosyalist Parti’den TEKEL işçilerine destek

Samsun'da Sosyalist Parti, Dev-Lis ve Devrimci Gençlik Birliği, TEKEL'in özelleştirilmesini ve işçilerin 4/C'li çalıştırılmalarını bir yürüyüşle protesto etti.

Samsun’da İstiklal Caddesi'nde yürüyüş yapan Sosyalist Parti, Dev-Lis ve Devrimci Gençlik Birliği üyeleri, ellerinde dövizler ve parti bayraklarıyla TEKEL işçilerinin 4/C'li çalıştırılmalarına tepki gösterdiler.

Grup adına açıklama yapan Sosyalist Parti İl Sekreteri İlhan Cüre, özelleştirme nedeniyle işyerleri kapatılan TEKEL işçilerinden 12 bininin demokratik haklarını aramak için 15 Aralık'ta Ankara'ya yürüyeceklerini belirterek, "TEKEL işçilerinin demokratik hak arama eylemlerini 'kontrolsüz bir öfke' olarak değerlendiren Başbakan'ın 'Yan gelip yatarak para kazanmak istiyorlar. Devlet malı deniz değil' şeklinde yaptığı açıklamalar ve yakıştırmalar onur kırıcıdır. TEKEL işçileri başka kuruluşlara 4/C'li olarak değil, özlük haklarıyla nakledilmek ve buralarda çalışmaya devam etmek istiyorlar" dedi.

“Mağdur olacaklar”
Cüre, işçilerin özelleştirme mağduru gibi gösterilerek 4/C kapanına sıkışmayı reddettiklerini belirterek, "Özelleştirme kapsamında kapanan işyerlerinden 4/C statüsüne geçen işçiler, başka iş kollarına iş güvencesinden ve birçok sosyal haktan yoksun, karın tokluğuna çalışarak evlerine bakmak zorunda kalacaklar. Ülke genelinde 40'a yakın işletmede 12 bin işçi fabrikalarının kapatılmasından dolayı her açıdan mağdur duruma düşecek" dedi.

(soL-Samsun)