Sol Cephe çağrıcıları Bursa'da buluştu

Bursa’da Sol Cephe çağrı toplantısı 1 Aralık Pazar günü, tarihi Ördekli Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

(soL - Bursa) Akademisyen Can Ulusoy’un moderatörlüğünde gerçekleşen toplantıya, ÇGD Genel Başkanı Ahmet Abakay, TMMOB eski Genel Başkanı Kaya Güvenç, ve TKP Merkez Komite üyesi Erkan Baş konuşmacı olarak katıldı.

Ahmet Abakay konuşmasında Sol Cephe’nin neden gerekli ve önemli olduğuna değinirken, halk iktidarı için ne yapalım diye soranlara Cephe’nin işaret edilmesini önerdi. Erkan Baş Türkiye’de siyasetin Haziran Direnişi öncesi ve sonrası olarak ikiye ayrıldığını, AKP’nin kendi içinde çözüldüğünü, sermayenin ve tarikatların desteğini yitirdiğini söyledi. Sol Cephe’nin büyütülerek AKP’nin kan kaybının artırılması için seferber olunmasını gerektiği ve Haziran direnişindeki halk hareketinin devrimci niteliklerle AKP’nin karşısında durması gerektiğini sözlerine ekledi.

TMMOB eski genel başkanı Kaya Güvenç, Türkiye’nin aydınlık güçlerinin bir araya geldiği Sol Cephe’yi diğer cephelerden ayıran en önemli farkın siyasete emek eksenli baktması ve emekçiyi çıkış noktası olarak alması olduğunu vurguladığı. Konuşmasını Sol Cephe’nin antikapitalist ve antiemperyalist söylemlerle ilerlemesi gerektiği, iktidarı alaşağı etmenin en akılcı yolunun bu olduğunu ve bu sebeple de Sol Cehpe’nin büyütülmesi gerektiğini söyleyerek sonlandırdı.

Çeşitli meslek gruplarından, siyasi partilerden insanların ve öğrencilerin katıldığı yaklaşık 3 saat süren toplantı, Sol Cephe’nin önemli bir araç olabileceği yönündeki dinleyici soru ve cevaplarıyla son buldu.