Siyasi partilerden anlamlı ziyaret

Emek Partisi, Özgürlük ve Dayanışma Partisi ve Türkiye Komünist Partisi'nden Türk-İş Edirne İl Temsilciliği'ne ziyarette bulunuldu.

EMEP, ÖDP ve TKP Edirne İl örgütleri, Türk- İş'e dayanışma ziyaretinde bulundular. Tekel işçilerinin mücadelelerinde yalnız olmadıklarını belirten parti temsilcileri, bir basın toplantısı yaparak Edirne Türk-iş İl Temsilcisi Adnan Bayraktar'ın her zaman yanında olduklarını belirttiler.

ÖDP Edirne İl Başkanı Nevzat Çolak'ın yaptığı açıklamada "İşine, ekmeğine, çocuklarının geleceğine sahip çıkan işçilerin yürüyüşünü, sesini, polis barikatları ve gaz bombalarıyla kesemezler" dedi.

Çolak "Bizler, özelleştirmeler başından bu yana karşı çıkarken özelleştirmenin işsizliği arttıracağını, taşerona iş verme, geçici- yarı zamanlı işler ücretsiz aile işçiliğini yaygınlaştırarak sömürüyü arttıracağını söyledik. Kamu kurumlarını sermayeye peşkeş çekip, işçilerin haklarını gasp etmeye çalışacaklarını bu politikalarını zorla kabul ettirmeye çalışacaklarını söyledik ki bugün de yapılan budur. Bugün buradan Türk-iş başkanına sesleniyoruz Tekel işçileri Türkiye işçi sınıfı tarihinde önemli iş başardı. İşleri için çocuklarının geleceği için Ankara'nın soğuk gecelerinde polis barikatlarına karşı meydanları bırakmadılar. Gün Ankara sokaklarını doldurma günüdür. Gün hepimiz tekel işçisiyiz deme günüdür” dedi.

Türk-İş Edirne İl Temsilcisi Adnan Bayraktar yapılan ziyaretin çok anlamlı olduğunu belirterek, büyük bir kriz ortamında bulunan ülkemizde işçi sınıfının bu haklı mücadelelerinde yalnız olmadıklarını hissettirmek gerektiğini, mücadelenin sonuçsuz kalmayacağını ve kazanılacağını söyledi.
(soL - Edirne)