Sinop'tan AKP'ye, savaşa ve enerji yalanlarına güçlü hayır

Sinop'ta buluşan çevre dostları, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütleri termik santral yapma planını ve AKP'yi protesto ettiler.

Sinop'ta AKP poltikalarına karşı KESK, DİSK, Belediye-İş, CHP, ÖDP ve TKP tarafından düzenlenen miting başladı. Çevre il ve ilçelerden de katılımın olduğu mitingde Sinoplular bölgede yapılmaya çalışılan termik ve nükleer santrallere karşı seslerini yükselttiler. Kentin simgelerinden olan Diyojen heykelinin bulunduğu parkta toplanan sendika, kitle örgütü ve siyasi parti üyeleri kalabalık ve renkli bir kortej oluşturdular.

Diğer yandan yürüyüş için valilik tarafından şehrin ana cadde ve ara sokaklarına yoğun polis yığınağı yapılması tertip komitesi ve mitinge katılanlar tarafından protesto edildi. Demokratik bir hak olan miting nedeniyle şehrin trafiğinin neredeyse felç eden emniyet tedbirleri için yapılan oturma eyleminin ardından kortej yürüyüşe Uğur Mumcu meydanına doğru devam etti.

Miting tertip komitesinin ve KESK Genel Sekreteri İsmail Hakkı Tombul, ÖDP Genel Başkanı Alper Taş ile TKP Merkez Komite üyesi Zehra Güner'in konuşmalarının ardından sona erecek.

(soL - Sinop)