Serbest kalan sosyalistlerden basın toplantısı

Sabah saatlerinde serbest bırakılan 'Devrimci Karargah' davası tutukluları öğlen saatlerinde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda, kendilerine dönük komplonun boşa çıkartıldığını söyleyen SDP ve TÖP yöneticileri birlik mesajları verdi.

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) ve Toplumsal Özgürlük Platformu (TÖP) yöneticilerinin de yargılandığı Devrimci Karargah davasında bugün 8 tahliye yaşandı. 11 aydır cezaevinde bulunan ve aralarında SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan ile TÖP Sözcüsü Oğuzhan Kayserilioğlu'nun da bulunduğu tutuklular, İnsan Hakları Derneği Binası'nda bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

İlk sözü alan Oğuzhan Kayserilioğlu, kendilerine yönelik suçlamaların ve tutukluluklarının bir "komplo" olduğunu vurgularken, komplonun sosyalist siyasetçilerin savunmaları ve Sıra Kimde İnisiyatifi'nin eylemleri ile birlikte boşa çıkartıldığını vurguladı. Kayserilioğlu, "SDP ve TÖP şahsında sosyalist siyasete karşı bir kirletme operasyonu yapılmaya çalışılmıştır. Bizim hedef seçilmemizdeki temel sebeplerden birisi, Kürt halk hareketine olan yaklaşımımızdır" dedi.

Turan: Henüz özgür değiliz
Daha sonra söz alan SDP Genel Başkanı Rıdvan Turan, kendilerine yönelik operasyonun başlamasının ardından sosyalist örgütlerin ortak bir mücadele yürüttüğünü belirtirken, bundan sonraki süreçte de bu dayanışmanın tarihsel bir anlamı olduğunu söyledi. Davanın esas hedefinin "Çatı Partisi" girişimi olduğunu iddia eden Turan, "Devleti çok kızdırmış olacağız ki bu komplo yapıldı. Demek ki doğru yoldayız." dedi.

Çatı partisinin, "Türk ve Kürt halklarının birlikteliğini" hedeflediğini ve bunun devleti korkuttuğunu söyleyen Turan, "Bu sebeple Kürt toplumsal muhalefeti ve siyasetçileri KCK ile rehin alınırken, sosyalistler ise Devrimci Karargâh davası ile rehin alınmaya çalışıldı" dedi. "Hukuk adına tezgâhlanmış bu sirk gösterisinin yenilgiye uğratılmasından memnun olduklarını" vurgulayan Turan, yaşadıkları tek burukluğun ise, Devrimci Karargâh davasında tutukluluk halleri devam eden sosyalist siyasetçiler ile KCK davasında tutukluluk halleri devam eden Kürt siyasetçiler olduğunu söyledi. Turan ayrıca KCK davasında tutuklu bulunan Kürt siyasetçiler serbest bırakılıncaya kadar kendilerini özgür olmuş addetmeyeceklerini de sözlerine ekledi.

(soL - Haber Merkezi)