SDP İstanbul il binasına polis baskını

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP) İstanbul il binasına operasyon düzenleyen yaklaşık 4 saat arama yaptı. Polis araması sırasında parti binasında parti yetkililerinin bulunmadığı, bu nedenle bulunan hiçbir şeyin kabul edilmeyeceği belirtildi.

Güncelleme Saat: 13:10

SDP İstanbul il binasında saat 07:00 sıralarında başlayan ve yaklaşık 4 saat süren arama sonunda polislerin ellerinde iki poşet belge ve dokümanla binadan ayrıldıkları belirtildi. Şu ana kadar gözaltına alınan olmadığı bildirildi.

Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce yapılan baskında parti binasının kapısının kırıldığı ifade edildi.

SDP İstanbul İl Başkanı: Bulunan hiçbir şeyi kabul etmeyeceğiz
Arama yapıldığı sırada binaya gelen SDP İstanbul İl Başkanı Yasemin Deliduman polisin yaptığı aramaya tepki gösterdi. Deliduman, “SDP İl Örgütüne sabah 07:30 sıralarında İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nden arama yapmak için gelmişler. Partide hiçbir yetkili olmamasına rağmen ellerindeki arama kararına istinaden kapıyı açıp içeri girmişler. Ben ve hiçbir parti yöneticisine bilgi verilmemiştir. Bizim emniyette telefonlarımız mevcuttur, bizi arasalardı avukat eşliğinde aramaya iştirak edebilirdik. Ama şu an yapılan arama bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Burada mahalle muhtarı var diyorlar ama bizim için hiçbir şey ifade etmiyor. Bugün burada yapılan arama ya da elde edilecek herhangi başka ne varsa, kimler tarafından konulacaksa bize ait değil. Sosyalist Demokrasi Partisi'ne ait değildir" dedi.

Deliduman, "Avukat falan gelmeyecek, biz hiçbir şekilde tutanak imzalamayacağız. Onların ifade ettiği hiçbir şeyi de kabul etmiyoruz. Aramanın suçluyu arama, Devrimci Karargah dosyasıyla ilgili olduğu, eylemlerde kullanılan malzemeleri arama vs. gibi bir ton şey yazıyor arama kararında. Kendileri de ifade ettiler hiçbir şey yokmuş burada diyorlar. Çünkü burada hiçbir şey olamaz burası siyasi bir partinin İstanbul il başkanlığı. Açık alanda faaliyet yürüten siyasi bir partinin il başkanlığında herhangi yasa dışı bir şey bulmaları zaten mümkün değil. Buldukları iddia ettikleri şeyleri de dediğim gibi, avukat burada olmadığı için, biz iştirak etmediğimiz için hiçbir şekilde kabul etmeyeceğiz" diye konuştu.


Sosyalist Demokrasi Partisi'nin (SDP) Beyoğlu'nda bulunan il binasına sabah saatlerinde Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerce operasyon düzenlendi. Polisin operasyona gerekçe olarak "Devrimci Karargah Örgütü adına provakatif eylem hazırlığında olmak, suç ve suç aleti bulundurmak, bomba malzemesi bulundurmak" iddiasını kullandığı öğrenildi.

Polisin şu saatlerde binada arama yaptığı belirtildi.