Savunma saldırı altındayken Halit Çelenk anılıyor

Devrimci hukukçu Halit Çelenk ölümünün ikinci yılında Adalet İçin Hukukçular tarafından İstanbul ve Ankara’da düzenlenen etkinlikler ile anılacak.

5 Mayıs 2011’de 89 yaşında hayata gözlerini yuman devrimci hukukçu, “Deniz’lerin avukatı” Halit Çelenk, 5 Mayıs 2013 Pazar günü saat 17.00’da Ankara’da, 7 Mayıs 2012 Salı günü saat 19.00’da İstanbul’da anılacak.

Ankara’da Nâzım Hikmet Kültür Merkezi’nde “Savunma saldırı altındayken Halit Çelenk’i anıyoruz” başlığı altında yapılacak olan panele Çelenk’in kızı soL gazetesi yazarı Serpil Çelenk Güvenç ve Avukat Özlem Şen konuşmacı olarak katılacak.

İstanbul’da TMMOB Mimarlar Odası Büyükkent Şubesinde gerçekleştirilecek olan panele ise CHP Denizli Milletvekili ve soL gazetesi yazarı İlhan Cihaner, Çelenk’in kızı soL gazetesi yazarı Serpil Çelenk Güvenç, ÇHD İstanbul Şube Sekreteri Güray Dağ, Adalet İçin Hukukçular Sözcüsü Bilgütay H. Durna ve Yargıçlar Sendikası Başkanı Nuh Hüseyin Köse konuşmacı olarak katılacak.

Savunmanın saldırı altında olduğu bir dönemde Çelenk’i anmanın önemine değinen Adalet İçin Hukukçular, tüm kamuoyunu devrimcilerin avukatı Halit Çelenk anmasına davet etti.

(soL- Haber Merkezi)