Samsun'da TKP'ye yapılan saldırı protesto edildi

TKP Samsun İl binasına yapılan saldırı bir basın açıklaması ile protesto edildi. Eyleme TKP üyelerinin yanısıra HDK bileşenleri, ÖDP, Halkevleri, 78’liler Derneği ve KESK üyeleri katıldı.

TKP İl binası önünde yapılan eylemde, TKP İl Örgütü adına basın açıklamasını yapan Belma Nur Kartal, 30- 40 kişilik sivil faşist grup tarafından dün il binalarının taşlandığını, çevre esnaftan bir kadın çalışanın saldırıyı engellemeye çalıştığını aktararak “Yoksa sen de mi komünistsin?” diye sorup küfreden saldırganlarca kadın çalışanın da sözlü taciz ve tehdide maruz kaldığını belirtti.

Bu sırada, elinde telsizle saldırganların arasında sivil polisin de olduğuna dikkat çeken Kartal, sözlü saldırıya uğrayan kadının polise yönelik “Bunları buraya hem getirip hem de taşlattın öyle mi?” sorusunun ardından saldırganların sivil polis nezaretinde olay mahallinden uzaklaştığını söyledi. Konuyla ilgili TKP Samsun İl Örgütünün Emniyet’e suç duyurusunda bulunduğunu belirten Kartal, “Bu faşist saldırı, TKP nezdinde bu kentteki tüm devrimci güçlere yapılmıştır. Bize saldırarak durduracağını sananları ve bundan medet umanları uyarıyoruz: Bize boyun eğdiremezsiniz!” dedi.

Kartal, "Bu faşist saldırı, TKP nezdinde bu kentteki tüm devrimci güçlere yapılmıştır. Bize saldırarak durduracağını sananları ve bundan medet umanları uyarıyoruz bize boyun eğdiremeyeceksiniz" diyerek saldırıya karşı devrimci dayanışma gösteren yapılara teşekkür etti.

Suriye’ye yönelik emperyalist saldırganlığa, Türkiye’nin AKP eliyle bunun parçası haline getirilmesine, bölge ve ülkenin savaşa sürüklenmesine dikkat çeken Kartal, “Ölümlere sevinen akbabalar savaş çığırtkanlığı yapmaya devam ederken ve çocuklarımız emperyalistlerle işbirlikçilerinin savaşına kurban edilirken, meydanı boş sananlara sesleniyoruz: AKP ve onun yeni düzeni Türkiye senin zannettiğin gibi değil! Sen Türkiye değilsin, gideceksin!” sözleriyle açıklamasına devam etti.

“Kahrolsun emperyalizm”, “Yaşasın halkların kardeşliği!” sloganları atılan basın açıklaması şu sözlerle bitirildi. “Ayrımcılık ve nefreti kışkırtarak savaş ağalarının kuyruğuna takılıp yangına körükle giden herkesi uyarıyoruz: Yaşanan bu kördöğüşünde kazanan savaş tekelleridir, kaybeden yoksul, emekçi halklardır. Türkiye Komünist Partisi, halkımızı siyasi iktidarın planlarını bozmaya, savaş borazanlarını susturmaya, kendinden olmayan herkese “Dersini verelim mi?" diye ortalıkta dolaşan çapulculara itibar etmemeye ve onlara gerçek Türkiye kimmiş, neymiş göstermek için birlikte yürümeye çağırıyor.

(soL - Samsun)