Reyhanlı saldırısına Çorlu’dan tepki: ‘AKP'nin işlediği insanlık suçlarının hesabı sorulacak’

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi’nde bir araya gelen TKP üye ve dostları Reyhanlı patlamalarını ve AKP'nin savaş çığırtkanı politikalarını protesto ederek, Çorlu halkını antemperyalist mücadeleye, AKP'den hesap sormaya çağırdı.

Dün Reyhanlı'da yaşanan patlamayı protesto etmek için saat 18.30'da Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi, Belediye Meydanı'nda ''Katil ABD işbirlikçi AKP'' sloganları ile Çorlu Belediye Meydanı'na doğru yürüyüşe geçen TKP üye ve dostları, burada basın açıklaması yaptılar. Yürüyüş sırasında kitle “Kahrolsun ABD emperyalizmi”, “Suriye halkı kazanacak”, “Suriye halkı yalnız değildir”, “İşgalciler her zaman kaybeder”, “Emperyalistler, işbirlikçiler, korkun TKP görev başında”, “Reyhanlı halkı yalnız değildir”, “Katil ABD işbirlikçi AKP” sloganlarıyla tepkisini ortaya koydu.

“AKP'nin işlediği insanlık suçlarının hesabı mutlaka sorulacak”
Basın açıklamasını okuyan TKP üyesi Buket Çınar şunları söyledi:

''Öncelikle, patlamalarda yaşamını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Onlarca insanımızın hayatını kaybettiği, yüzlercesinin yaralandığı bu ağır patlamaların nedeni henüz ortaya çıkmamıştır. Kesin olan bir şey vardır o da Türkiye halklarının AKP Hükümetine hiçbir güveninin kalmadığıdır.

Uzun zamandır, Türkiye sınırlarının içinde, hatta zaman zaman Reyhanlı'da terör gruplarının patlayıcı testleri yaptığı bilinmektedir. Sınırlarımızda, Suriye halkına karşı katliamcı politika izleyen terör grupları uzunca bir süredir patlayıcı imal etmektedir. Bu patlamaların da bu terör gruplarının işi olduğu ortadadır.

Ortada olan bir gerçek, AKP Hükümetinin emperyalistlerden aldığı görevler üzerine, ve onlarla işbirliği içerisinde halklarımızı katletme politikasına devam ettiğidir. Türkiye korkunç bir girdabın içine çekilmiştir. Bu politikaların bedelini Türkiyeli ve Suriyeli emekçiler ödemeye devam ediyorlar. Halkımız, bu kalleş saldırılara ve bu alçak politikaya son vermesini bilecektir.

AKP'nin dışişleri bakanı Ahmet Davutoğlu derhal istifa etmelidir. AKP'nin işlediği insanlık suçlarının hesabı mutlaka sorulacaktır. TKP, dünden itibaren tüm siyasi çalışmalarını askıya almış ve tek bir başlık üzerine çalışma kararı almıştır. Antiemperyalist mücadele hattı güçlendirilecektir. Tüm halkımızı antiemperyalist mücadele hattına, kardeş Suriye halkıyla dayanışmaya, AKP'den hesap sormaya çağırıyoruz.''

(soL - Çorlu)