Pamukkale Üniversitesi'nde tutuklu öğrencilerle dayanışma

Denizle'de geçtiğimiz hafta tutuklanan 17 üniversite öğrencisi için "Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi" tarafından bir eylem düzenlendi.

Açlık grevleri sürecinde Pamukkale Üniversitesi kampüsünde konuyla ilgili basın açıklaması yapmak isteyen öğrencilere yönelik polis müdahalesi olmuş, 91 öğrenci gözaltına alınmış ve 40 öğrenci hakkında tutuklama kararı çıkartılmıştı. Halen 17 öğrencinin tutukluluğu devam ederken Pamukkale Üniversitesi öğrencileri tarafından oluşturulan “Tutuklu Öğrenciler ile Dayanışma İnsiyatifi” okul içindeki eylemlerine devam ediyor.

Bugün yapılan basın açıklamasında insiyatif adına basın metnini okuyan Gözde Sarmal, üniversitelerde devletin ve güvenlik güçlerinin baskısının arttığına, AKP’nin baskı ve zorbalığının özellikle üniversitelerde her geçen gün kendini daha fazla hissettirmeye başladığına vurgu yaptı. Tutuklamalar nedeniyle arkadaşlarının eğitim ve öğretim haklarının ellerinden alındığını söyleyen Sarmal, Pamukkale Üniversitesi öğrencileri olarak tutuklu öğrencilerle dayanışmaya devam edeceklerini bildirirken, açıklama sırasında sık sık “Faşizme karşı omuz omuza", "Devrimci tutsaklar onurumuzdur” sloganları atıldı.

(soL - Denizli)