'Oyuna gelmeyiz, sessiz kalmayız'

Kocaeli'nin Gölcük ilçesine bağlı Değirmendere'de beldesinde TKP'nin seçim bürosuna yapılan faşist saldırı kınandı, seçim güvenliğinin sağlanması istenildi.

Değirmendere'de açılışa hazır hale getirilen TKP seçim bürosuna ''iş arayan yoksul'' kılığında yanaşan silahlı iki faşistin nöbetçilere saldırması üzerine yaşanan gerginliğe tepki gösteren TKP Koaceli İl Örgütü, seçim yaklaştıkça artması olası saldırılara boyun eğilmeyeceği mesajını verdi.

Yürüyüş yolunda
TKP üyeleri, destek veren KESK'e bağlı sendikalar, Halkevleri ve ÖDP'nin yöneticileriyle birlikte ''faşizme boyun eğme'' pankartı açtı. Topluluk, ''faşizme boyun eğmeyeceğiz'', ''boyun eğme, umuda güç ver'', ''faşizme karşı omuz omuza'', ''yaşasın devrimci dayanışma'' ve ''ülkenin umudu komünist parti'' sloganları attı. Saldırıyı kınayan basın açıklamasını okuyan Kocaeli 3. sıra Milletvekili adayı Barbaros Tantan, TKP'nin Anadolu topraklarına nüfuz ettiğini ve gücünü oradan alan dolu bir siyasi geleneğe sahip olduğunu belirterek, ''Bu yüzden, yöneticileri çeşitli dönemlerde öldürülmüş, hapsedilmiş ya da saldırıya uğramışlardır, tıpkı bugünkü gibi'' dedi.

"Politik tarzımız değil"
TKP'nin etnik kökene dayalı ya da şiddet yanlısı politik tarzını hiçbir zaman benimsemediğini ifade eden Tantan, şunları kaydetti: ''TKP'nin güçlenmesinden korkanlar, reddettiğimiz yaklaşımlara zemin hazırlayan saldırmayı görev bilmişlerdir. Değirmendere'deki saldırı, katliam kültüründen beslenen zanlıların, önce etnik kökene dayalı provokasyon yaratıp daha sonra da solculara, sosyalistlere, emekten yana tavır koyanlara saldırmakla, sol gelişime tahammül edemediklerini bir kez daha kanıtlamıştır. Bizler, işçi sınıfının ve emekçi halkın iktidarı için boyun eğmeden mücadele etmeyi sürdüreceğiz. Cemaat kültürünü dayatan yeni resmi ideolojiye, faşizm özlemleriyle toplumu sıkıştırmaya, bunun için de öncelikle sosyalistlere, komünistlere saldıranlara meydanı boş bırakmayacağız. Bizler, bu tür saldırılara ve faşizme boyun eğmeyeceğiz.''

(soL-Kocaeli)