Operasyonla alacaktık ama önce bir arayalım dedik!

Adana'da öğrencilere o kadar absürd bir "terör" suçlaması yöneltildi ki, olay mizahi bir havaya büründü. Kimseye inandırıcı gelmeyecek iddiaların bulunduğu olayda soruşturma kağıdında "operasyonla gözaltına alındı" yazan öğrenciler, emniyete telefonla çağrıldı!

68 kuşağını önderlerinden Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan anmasına katılan 18 öğrenci ile ilgili Adana Cumhuriyet Başsavcılığı hem Dev Yol ile ilişkili olmaktan, hem THKO örgütüne destek vermekten, hem de Nazım şiiri okumaktan 18 öğrenci hakkında soruşturma başlattı.

Adana’da Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ın anmasına katılan 18 öğrenci hakkında ise “örgüt propagandası yapmak, THKO örgütüne destek vermek, Devrimci Yol örgütü ile ilişkili olmak” suçlamalarından soruşturma açıldı.

"Operasyonla alacaktık ama savcılık arayın dedi"
İfadeleri alınmak üzere terörle mücadele şubesine çağırılan öğrencilerin soruşturma kağıtlarında operasyonla gözaltına alındıkları yazıyor. Konuyu soran öğrencilere emniyet yetkilileri şöyle cevap verdi: "Sizi operasyonla alacaktık ama savcı bir arayın gelmezlerse operasyon yaparsınız dedi."

Hem örgüt propagandası hem Dev Yol hem de THKO
Haklarında soruşturma açılan öğrenciler hem örgüt propagandası yapmak hem Dev Yol ile ilişkili olmak hem de THKO örgütüne destek vermekle suçlandılar.

Nazım’ın şiiri de suç!
Ayrıca yürüyüş sırasında atılan “Emperyalistler İş birlikçiler 6. filoyu unutmayın, öğrenciye değil cemaate barikat, Mahir Hüseyin Ulaş kurtuluşa kadar savaş” gibi sloganlarda yapılan suçlamaya göre, suçu ve suçluyu övmek ve halkı şiddete sevk etmek gibi anlamlar taşıyor.
Ayrıca etkinlik sırasında okunan Nazım Hikmet’in, ‘Güneşi İçenlerin Türküsü’ şiiri de suçlamalar arasında yer alıyor.

Adana’da neler oluyor?
Adana’da 9 Mayıs 2009 tarihinde gerçekleştirilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı anma etkinliğine katılan 6 kişiye de geçtiğimiz gün 18’er ay hapis cezası verilmişti.

(soL - Adana)