Öğrenciler TEKEL işçilerini ziyaret etti

4-C yasasına karşı özlük hakları için 10 gündür Ankara'da direnen TEKEL işçilerine destek büyüyor. Gün geçtikçe daha da kalabalıklaşan işçilerin yanında dün de TKP'li Öğrenciler vardı.

10 gündür Ankara sokaklarında polisin gazına, hükümetin düşmanlığına rağmen özlük hakları için mücadele eden TEKEL işçilerine destek artıyor. TKP'li Öğrenciler, Yüksel Caddesi'nde buluşup, işçilere kalabalık bir ziyaret gerçekleştirdiler.

Eylem boyunca, "Ankara uyuma işçiye sahip çık", "TEKEL işçisi yalnız değildir", "Ölmek var dönmek yok" sloganları atan öğrenciler, işçilerin yanına geldiğinde büyük bir destekle karşılandı. Alana girdikten sonra TKP adına bir konuşma yapan Erkan Yıldız, 9 değil 30 gün de direnseler, sonuna kadar hem maddi hem de manevi olarak işçilerin mücadelesinin yanında olacaklarını, hiçbir zaman yalnız bırakmayacaklarını ve TEKEL işçilerinin bir umut ışığı yaktığını belirtti.

Konuşmanın ardından söz alan Tek-Gıda İş sözcüsü de, eylemin başından beri yanlarında olduğu ve mücadelelerine omuz verdiği için Türkiye Komünist Partisi'ne teşekkürlerini iletti. Eylemin 9. gününe Tez-Koop İş, KESK'li Kadınlar, Halk Cephesi gibi sendika ve örgütler de destek verdiler.
(soL - Ankara)