Öğrenciler “polise yetki” kararını protesto ettiler

İstanbul Üniversitesi’nde bir grup öğrenci, polise bir yıl boyunca kampüs içinde ve yakınlarında istediği kişiyi istediği biçimde arama yetkisi veren kararı protesto etti.

Gençlik Federasyonu, İstanbul Üniversitesi’nde (İÜ) polis okul ve çevresinde bir sene istediği kişiyi arama yetkisi veren kararı bir eylem düzenleyerek protesto etti.

Beyazıt Meydanı’nda "Polisiniz, işbirlikçi rektörleriniz, arama kararlarınız mücadelemizi engelleyemez" pankartı açan öğrenciler, "Öğrenciyiz haklıyız kazanacağız", "Baskılar bizi yıldıramaz" sloganları attılar.

Okunan basın açıklamasında “Soruyoruz, onları bu kadar korkutan nedir? Neyin güvenliğini alacaklarını sanıyorlar? Onlar üniversitedeki devrimci demokrat öğrencilerin haklı ve meşru taleplerinden korkuyorlar. Öğrencileri arayarak, arama dayatarak onlara gözdağı vermek, devrimci demokrat öğrencilerin de yapacakalrı her türlü faaliyete engel olmak, sürekli gözaltılarla arama dayatmalarıyla yıldırmak, vazgeçirmektir umdukları. Bu saldırılar ilk değildir. En son okullarımız 24 Ağustos Genelgesiyle karakol haline getirildi. Polis araçları, çevik kuvvet otobüsleri okulun içinden hiç eksik olmuyor” denildi.

(soL - Haber Merkezi)