Öğrenciler Başbakana seslendi: "Bu da mı yalan?"

Başbakan Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle yapacağı toplantı TKP'li Öğrenciler ve Emek Gençliği tarafından yapılan bir eylemle protesto edildi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe'de rektörlerle yaptığı toplantı üniversite öğrencileri tarafından protesto edildi. Saat 11:00'de Beşiktaş Demokrasi Meydanı'nda TKP'li Öğrenciler ve Emek Gençliği tarafından düzenlenen eylem nedeniyle, polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü.

Gerçekleştirilen eylemde konuşan öğrenciler üniversitelerinde yaşadıkları sorunları dile getirirken, AKP hükümetinin özgürlük söyleminin büyük bir kandırmaca olduğunu vurguladılar.

Eylemde, Yıldız Teknik Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Boğaziçi Üniversitesi'nden öğrenciler konuştu.

Konuşmalarda Yıldız Teknik Üniversitesi'nde rektörün solcu öğrencilere karşı uyguladığı baskıcı tavrı eleştirilirken, Boğaziçi Üniversitesi'nde Başbakanın ziyaretinin protesto edilmesine polisin sert müdahalesine işaret edildi. İstanbul Üniversitesi'nde ise üç aydır bütün öğrenci kulüplerinin kapalı olduğu, dolayısıyla hiçbir faaliyetin yürütülemediği belirtildi. Eylemde konuşan İstanbul Üniversitesi öğrencisi, polisin kendisini "solculuğu bırakması" yönünde tehdit ettiğini anlattı.

Öğrencilerin üniversitelerinde "ileri demokrasi"den örnek olaylar sunduğu konuşmalarının ardından Üniversite Konseyleri Derneği adına Nevzat Evrim Önal bir konuşma yaptı.

Polis eylem sırasında Beyoğlu Kumpanya'nın sahne kurup şarkı söylemesine izin vermedi. Polis, "yukarıdan kesin emir aldıklarını" ve şarkının seslendirilmesi için gerekli hazırlıklara kesinlikle izin vermeyeceklerini belirtti.

Son olarak şarkı söylemeleri yine engellenen Beyoğlu Kumpanya'dan bir temsilci söz aldı. Başbakanın "Ben öğrencilerden şikayetçi olmadım" şeklindeki sözlerine, kendileri hakkında Başbakanın şikayeti ile açılan davayı örnek veren Beyoğlu Kumpanya temsilcisinin konuşması sırasında "Bu da mı yalan" yazılı pankart taşıyan öğrenciler sık sık slogan attı.
(soL-Haber Merkezi)