ÖDP'den seçim açıklaması

YSK tarafından seçimlere girmesi engellenen ÖDP, bir açıklama yaparak "Düzen partilerine oy yok, oylar devrimci, sosyalist adaylara" dedi.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Genel Başkanı Alper Taş'ın imzasıyla yapılan yazılı açıklamada 12 Haziran 2011’de bir kez daha yasaklı, barajlı, anti-demokratik bir seçime gidildiği belirtilerek "AKP-Cemaat Koalisyonu, 12 Eylül 2011 referandumundan sonra 12 Haziran 2011 Milletvekili seçimlerinde de iktidarını güçlendirerek çıkmaya, piyasacı ve gerici yeni sömürü düzeninin anayasasını yapmaya hazırlanıyor. Burjuva siyasetinin tüm kirli oyunlarını devreye sokan AKP-Cemaat Koalisyonu herkesin elini kolunu bağlamaya çalışıyor. Kürt sorununda siyasi ve askeri operasyonları hızlandırarak barış ve demokratik çözüme dair tüm umutları sonlandıracak yeni ve büyük bir savaşın zeminini hazırlıyor" denildi.

Açıklamada "Bilindiği üzere YSK 12 Haziran seçimlerine girme hakkı kazanmış Partimizi eksik evrak gerekçesiyle seçim dışı bırakarak en temel insan hakkı olan seçme ve seçilme hakkını gasp eden bir karara imza attı. ÖDP, 12 Haziran 2011 seçimlerine emperyalizme, kapitalizme, sermaye egemenliğine ve onunla bütünleşmiş AKP iktidarına karşı işçilerin, işsizlerin, yoksulların, kadınların, gençlerin sesi sosyalizmin ve devrimin kürsüsü olma amacıyla katılacaktı. ÖDP, ufkunu seçimlerle sınırlayan bir parti değildir. O yüzden seçim dışı kalmamız, oy pusulasında yer almamamız bu hedeften vazgeçmemize yol açmıyor. Burjuva partilerinin meydanlarda salladığı ‘çılgın vaatlerine’ karşılık ‘bizim vaadimiz bu sömürü ve soygun düzenine karşı direnme kararlılığımızdır’ demiştik. Bu sözümüzün gereğini yerine getirmeye devam edeceğiz" ifadelerine yer verildi.

ÖDP'nin tavrıyla ilgili olarak ise açıklamada şunlar söylendi: "ÖDP, seçim sürecinde kendi bağımsız devrimci politikasını halkımızla buluşturmayı amaçlayacak aynı zamanda YSK vetosunun bir kez daha ortaya çıkardığı anti-demokratik seçim ve siyasi partiler yasasına karşı ‘Yasaksız-Barajsız Seçim’ kampanyasını örgütleyecektir. Sandıkta ise piyasacı, özelleştirmeci, milliyetçi, gerici düzen partilerine oy verilmemesi devrimci, sosyalist adaylara oy verilmesi çağrısı yapacaktır."

Açıklama, "Bugünün ihtiyacı toplumsal ve siyasal alanda devrimci-sosyalist bir siyasetin gelişip güçlenmesidir. Bu seçimlerle sınırlandırılacak bir mücadele değildir. ÖDP, Türkiye’nin devrimci sosyalist geleceği için mücadelesini büyüterek, halkın kendi söz ve eylemiyle çoğaltarak sürdürecektir" sözleriyle son buldu.

(soL - Haber Merkezi)