ÖDP: Yasaksız barajsız erken seçim

ÖDP Eşgenel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya, “Buradan artık geri dönüş yoktur. Ne bakanların istifası ne de kabine revizyonu yetmez. Başbakan da istifa etmeli ve erken seçim kararı alınmalıdır” dedi.

Birgün'ün haberine göre, ÖDP Eşgenel Başkanları Alper Taş ve Bilge Seçkin Çetinkaya, dün 3 bakanın istifa ettiğini ve kabinede değişik yapıldığını hatırlatarak, “Buradan artık geri dönüş yoktur. Ne bakanların istifası ne de kabine revizyonu yetmez. Başbakan da istifa etmeli ve erken seçim kararı alınmalıdır” dedi.

Taş ve Çetinkaya, yaptıkları yazılı açıklamada, yolsuzlukların ve devletin içindeki kirli ilişkilerin çarşaf çarşaf ortalığa döküldüğünü belirterek, “Başbakan yolsuzlukların üzerine örtecek yeni hamlelerle ayakta kalmaya çalışıyor. Dün 3 bakanın istifasının ardından, gece de kabine değişikliği gerçekleştirildi. Yenilenme görüntüsü altında tam anlamıyla ‘başkan ve adamları’ kabinesi oluşturuldu” ifadelerini kullandı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu adımlarla kendini kurtarmaya çalıştığını kaydeden Taş ve Çetinkaya, şunları ekledi:

“Başbakan da bilmeli ki, ne tür değişiklikler yaparsa yapsın başta kendisi olmak üzere tüm yöneticiler halk nezdinde eskimiş, meşruluğunu ve yönetme gücünü kaybetmiştir. Buradan artık geri dönüş yoktur. Ne bakanların istifası ne de kabine revizyonu yetmez. Başbakan da istifa etmeli ve erken seçim kararı alınmalıdır. Yasakların ve barajların kaldırıldığı, seçim sisteminin demokratikleştirildiği bir düzenleme ile erken seçime gidilmelidir. 11 yıldır ülkeyi birlikte yöneten iktidar güçleriyle ya da bu güçlerin birisiyle ittifak içinde şekillenecek yeni düzen seçenekleriyle bu pisliğin ortadan kaldırılması mümkün değildir. Bu boğazına kadar pisliğe batmış, çürümüş ve lime lime dökülen yolsuzluk düzeninden kurtuluşun yolu ülkenin tüm ilerici, demokrat, özgürlükçü, bağımsızlıkçı, devrimci ve sosyalist güçlerinin birleşik direnişiyle Türkiye’nin yeniden kurulmasından geçmektedir.Bu gelişmeler karşısında tüm sol, demokrat, devrimci ve sosyalist güçlerin ortak sorumluluğu, Haziran’ın özlem ve taleplerine sahip çıkarak, halkın kendi iktidarının yolunu açacak bir alternatifi yaratmak için hep birlikte ve dayanışma içinde mücadele etmektir.”