ÖDP: Tasfiye değil demokrasi

ÖDP, bir açıklama yaparak DTP’nin yerine geçen BDP’ye düzenlenen operasyonları protesto etti.

Özgürlük ve Dayanışma Partisi Genel Başkanı Alper Taş, Barış ve Demokrasi Partisi’ne dönük olarak yapılan operasyonları protesto eden bir açıklama yaptı. Açıklama şu şekilde:

“AKP'nin 'açılımı' demokratik siyaseti kapatmaktan, Kürtleri AKPlileştirmekten, Kürtlerin meşru temsilcilerini tasfiye etmekten başka bir şey ifade etmiyor. BDP'li Belediye Başkanları'nın göz altına alınması bunun son örneğidir.
DTP kapatıldıktan sonra demokratik siyasette ısrar ederek BDP'ye katılan belediye başkanlarının göz altına alınması çözümsüzlükte ısrar politikasıdır.
Tıpkı DTP'nin kapatılmasında olduğu gibi bu gözaltıların arkasında da siyasal iktidar vardır. AKP, ABD'nin desteğiyle Kürt demokratik muhalefetini 'tasfiyeyi gerçekleştireceğini' alenen ilan ediyor. AKP aklını başına almalıdır. Kürt sorununun kaynağı bu topraklardadır. Bu sorun yıllardır ekonomik, siyasal boyutlarıyla toplumsallaşmış bir sorundur. Çözümü de ancak halkların barış ve kardeşlik duygularının geliştirilmesinde, siyasetin demokratikleştirilmesindedir. Bunun için herkesin bir arada yaşam imkanlarını arttıracak bir dil ve eylem içerisinde olması gereklidir. Bunun aksi felakettir. Bunun örneklerini geçtiğimiz haftalarda ülkenin dört bir yanında dışa vuran karşılıklı öfkede gördük.
Çözümün yolu daha fazla baskı daha fazla şiddet değil, daha fazla demokrasi ve daha fazla özgürlüktür.
Bu göz altılar her şeyden önce Kürt halkının iradesini yok saymaktır bundan vazgeçilmelidir, göz altına alınanlar serbest bırakılmalı, operasyonlar durdurulmalıdır.

Alper TAŞ
Genel Başkan
25.12.2009”