ÖDP 16. yaşını kutluyor

21 Ocak 1996'da kurulan Özgürlük ve Dayanışma Partisi 16. yılını kutluyor. Genel Başkan Alper Taş tarafından yapılan açıklamada, "ÖDP, Türkiye`nin AKP-Cemaat güçleri eliyle karanlığa sürüklenmesine karşı demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini büyütme kararlığını sürdürür." denildi.

Özgürlük Ve Dayanışma Partisi (ÖDP) tarafından yapılan "Eşitlik, Özgürlük ve Devrim Yolunda 16 Yaşındayız" başlıklı açıklama şöyle:

"ÖDP 21 Ocak 1996`da, reel sosyalizmin yenilgisinin yarattığı inançsızlık ve dağınıklık ikliminde, sosyalizmin yeni bir tarihsel döneminin arayış partisi olarak kuruldu. Emperyalizmin küreselleşme politikalarıyla tahakkümün yer yüzünün her yanına yayıldığı, buna karşı dünyanın pek çok yerinde de direnişlerin geliştirildiği bir dönemi geride bıraktık.

Bugün kapitalizmin derinleşen krizle birlikte sarsıldığı, emekçi sınıfların gelecek arayışlarının güç kazandığı yeni bir dönemin eşiğindeyiz.

ÖDP, tarihin bu gelişim çizgisini dünyanın her yerinde mücadele edenlerle birlikte değiştirme kararlılığıyla, 21.yüzyılın yeniden devrim ve sosyalizm çağrısını yükseltir.

ÖDP 16. yaşında, toplumsal/sınıfsal zeminlerdeki mevzilerini güçlendirerek Özgürlük ve Dayanışma hareketini yaratma yolunda bir adım daha atma görevini önüne koyuyor.

ÖDP, Türkiye`nin AKP-Cemaat güçleri eliyle emperyalizmin yeni sömürü politikalarına uygun olarak karanlığa sürüklenmesine karşı demokrasi, özgürlük ve bağımsızlık mücadelesini büyütme kararlığını sürdürür.

16. yılda Partimiz 7. Olağan Kongresi`ni de gerçekleştirecektir
7. Olağan Kongremiz, yeniden devrim ve sosyalizm çağrısının güç kazanacağı bir Kongre olacaktır. 7. Kongremiz bir yanıyla örgütlenme diğer yandan ise yeni dönemin sorunlarına devrimci yanıtlar vereceğimiz bir ideolojik-politik tartışma zemini olacaktır. ‘Yanlışları ve yanılgıları biriktirmektir aşk yanlışlardan ve yanılgılardan doğruları doğurtmaktır devrim` anlayışı ile aşkın ve devrimin diyalektiğinden yeni yol haritamızı 7. Kongre sürecinde ortaya çıkartacağız.

Şimdi, ülkenin özgürlük ve dayanışmanın sesine, devrimcilerin sesine her zamankinden daha fazla ihtiyacı var. Herkesin susturulduğu, ülkenin geleceğinin bir avuç zorbanın, cemaat/tarikat ağlarının ellerinde olduğu bugünkü gerçekliği değiştirmek için, dirençli, sabırlı ve kararlı bir mücadeleyi her gün her yerde ve hep birlikte yürütmenin zamanıdır.

ÖDP, özgürlük ve dayanışma ülkesine yolculuğunu kaybettiğimiz arkadaşlarımızın anılarına ve mücadelelerine sahip çıkarak her tür zorluk ve zorbalık karşısında dik durarak engebeli ve dolambaçlı yolları aşabilme sabrı ve inadını göstererek sürdürecektir.

Alper TAŞ
Genel Başkan
"

(soL - Haber Merkezi)