ÖDP 15. yılında Ankara'da toplanıyor

Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP) Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen düzenlediği basın toplantısında “İnsanca Yaşam İnsanca Düzen için yürüyüşümüzü 29 Ocak’ta Ankara’da büyük bir buluşma ile başlatacağız” dedi.

Zeynel Ergen, Türkiye’nin dört bir yanından ve Antalya’dan umut ve eylem yılının yürüyüşünü başlatmak üzere Cuma günü Ankara’ya yola çıkacaklarını belirterek, yüreği eşitlik özgürlük ve devrimden yana atan herkesi etkinliklerine katılmaya çağırdı.

Heyecan coşku, umut, özgüven
15 yıl önce kuruluş şenliğimizde taşıdığımız heyecan, coşku, umut ve özgüven ile yola çıkıyoruz diyen Ergen, “Özgürlük ve Dayanışma ülkesine yolculuğumuzda 15. Yılımızdayız. Kırmızının içinden yükselen güneşli bayrağımızı şimdi daha da yukarı taşımak için yeni bir yola çıkıyoruz” şeklinde konuştu.

Tüm Antalyalıları düzenleyecekleri etkinliğe davet eden Ergen, “Yıkıntıların altından kalkarak başladığımız yürüyüşümüzü şimdi daha da güçlü sürdürüyoruz. Bu ülkeyi aşkla, umutla, inançla yeniden kurma irademizi güçlendirerek, emekçi halkımızın kurtuluşu için eşitlik, özgürlük ve devrim çağrısıyla sesimizi yükseltiyoruz. İnsanı insanın kurdu haline getiren kapitalizmin yıkımına ve ülkemizde AKP eliyle yaratılan yeni sömürü düzenine karşı ‘insanca yaşam insanca düzen’ ve geleceğe birlikte yürümek için Ankara’da buluşacağız”” dedi.

Tarihsel Buluşma
Ergen, Ankara’daki etkinliğin sadece bir şenlik olmadığının altını çizerek, ”Tarihsel bir buluşma gerçekleştireceğiz. 15. yılımızda devrimci bir yenilenme iddiası ile ülkenin ve emekçi halkın geleceğine daha güçlü sahip çıkmak yolunda şimdi bir adım daha atıyoruz. Eşitlik Özgürlük Devrim için 2011’i umut ve eylem yılı ilan ediyoruz” şeklinde konuştu.

(soL-Haber Merkezi)