Nasuh Mitap yaşamını yitirdi

Devrimci Yol hareketinin liderlerinden Nasuh Mitap yaşamını yitirdi. Mitap bir süredir kanserle savaşıyordu.

Devrimci Yol hareketinin liderlerinden Nasuh Mitap, bir süredir yoğun bakımda tedavi gördüğü Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Nasuh Mitap bir süredir kanser ile savaşıyordu.

Nasuh Mitap’ın hayatını kaybettiği, cenaze töreninin 6 Kasım Perşembe günü memleketi Kırklareli'de olacağı, ayrıntılı programın daha sonra netleşeceği ve paylaşılacağı öğrenildi.

Mitap, Ankara'da görülen ana Devrimci Yol davasındaki savunmasında şunları söylemişti:

"Savunmalarımda suçlu değil haklı olduğumuzu, Devrimciliğimden dolayı yargılanıyor olduğumu anlattım. Evet ben Devrimciyim, halkıma ve bütün insanlara sömürüsüz, baskısız, özgürlük, bolluk ve mutluluk dolu bir gelecek sağlamak için mücadele etmeyi insanlığın ulaşabileceği en yüce ideal ve dava olarak görüyorum. Ve böyle bir davanın saflarında yer almaktan onur duyuyorum. Mahkemenizin vereceği karar ne olursa olsun esas olarak tarih önünde Devrimciliğimin gereklerini yerine getirememekten dolayı yargılanacağımı biliyorum. Ve bu yargılamada aklanmayı umut ediyor ve diliyorum. Sosyalizme, ülkemin ve halkımın özgür, bağımsız ve aydınlık geleceğine olan inancımı tekrar bildiriyorum. İnsanlığın en yüce değerleri için, bütün dünya işçilerinin ve ezilen halkların kurtuluşu için mücadele eden bütün Devrimcilere buradan selam ediyorum."