Mustafa Kemal Üniversitesi faşizme karşı yürüdü

Mustafa Kemal Üniversitesi'nde son zamanlarda artan faşizan eylemler solcu grupların ortak katılım sağladığı yürüyüş ve basın açıklamasıyla protesto edildi.

Adalet sarayının önünde toplanan grup özel güvenlik biriminin engelleme çabalarına rağmen daha sonra Mustafa Kemal Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nin ortasına kadar yürüyüşünü sürdürerek burada bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada bir önceki gün ülkücü grubun üniversite yemekhanesinde poşu takan bir genci sözlü tehtit etmesi ile başlayan ve daha sonra faşistlerden birinin ‘Allahına kadar Türk'üm, allahına kadar Müslüman'ım’ ve ‘hepiniz ile teker teker hesaplaşacağım, hepinizi buradan silerim, hepinizi tararım’ gibi sözler söyleyip özel arabasından çıkartığı silahla solcu öğrencileri tehdit etmesiyle sonuçlanan olaylara değinildi.

Bu olayların ilk olmadığını, daha önce de bu tür olaylar yaşandığını belirten öğrenciler, daha olay olmadan bölgeye gelen terörle mücadele ekiplerinin varlığının ve sözde öğrencilerin güvenliği ile sorumlu ÖGB'nin olayları öylece izlemesinin faşist-emniyet-üniversite ittifakının kanıtı olduğunu söylediler.

Şerzan Kurt, Aydın Erdem gibi isimlerin yanına bir başkasının eklenmemesi için sömürü düzenine karşı mücadelenin altını çizen öğrenciler “Faşizme geçit yok!” ve “Yaşasın devrimci dayanışma!” gibi sloganlarla eylemlerini sonlandırdılar.

(soL - Hatay)