Mustafa Hayrullahoğlu anılıyor

Türkiye Komünist Partisi'nin önemli militanlarından Mustafa Hayrullahoğlu, faşizmin işkencecilerinin elinde katledilmesinin 29'uncu yıldönümünde mezarı başında anılacak.

Mücadele arkadaşlarınca "Deniz Yoldaş" olarak tanınan Mustafa Hayrullahoğlu, Türkiye Komünist Partisi'nin İstanbul İl Sekreteri ve Merkez Komitesi üyesi iken 12 Eylül faşizminin işkencecileri tarafından öldürüldü. 1982 Kasımı'nda yakalanan Hayrullahoğlu, işkencede konuşmayınca öldürüldü ve cesedi gizlice gömüldü.

Öldürüldüğünde 34 yaşında olan Hayrullahoğlu, ölümünün 29'uncu yıldönümünde 16 Kasım Çarşamba günü saat 14:00'te Kulaksız Mezarlığı'nda bulunan mezarı başında anılacak.

TKP, üye ve dostlarını anmaya çağıran bir açıklama yaparak, şu ifadeleri kullandı:

"12 Eylül faşizmi Deniz yoldaş (Hayrullahoğlu'nu yoldaşları bu isimle biliyorlardı) gibi dirençli komünistlere, devrimcilere karşı amansız bir savaş açarken, ülkemizin ilerici birikimine, işçi sınıfının mücadele örgütlerine, devrimci gençliğe boyun eğdirmeyi, ülkemizi ve halkımızı teslim almayı hedefliyordu.
Sermayenin, emek ve halk düşmanı diktatörlükleri, ülkemizde ve dünyada, onurlu insanlığın en yiğit temsilcileri olan komünistlere saldırırlar. Emekçi halkı başka türlü teslim alamayacaklarını, aklı ve vicdanı başka türlü esir edemeyeceklerini bilirler.
Komünistleri yollarından döndürmek isterler. Bunun için her türlü silahı kullanırlar. En sinsice yolları dener, en zalimce yollarla saldırırlar.
Teslim olmayanlar, insanlığın yüzakı olarak, kendilerinden sonra gelecek kuşaklara onurlu bir miras, sağlam bir gelenek bırakırlar."

(soL - Haber Merkezi)