Mudanya’da TKP’ye baskılar sürüyor

TKP üyeleri ve dostları Bursa’nın Mudanya ilçesinde yürüttükleri çalışmalar ve katıldıkları eylemler nedeniyle baskı altına alınmaya çalışılıyor.

Türkiye’nin dört bir yanında seçim çalışmalarını sürdüren Türkiye Komünist Partisi’ne (TKP) karşı Mudanya’da çeşitli şekillerde baskı uygulanıyor.

Daha önce soL gazetesi abonesi olan kişiler “komünistlerin gazetesini neden alıyorsunuz” gerekçesiyle polis tarafından taciz edilmişti. Geçtiğimiz günlerde de devrimci öğretmen Metin Lokumcu’nun öldürülmesini protesto etmek için düzenlenen basın açıklamasına katılan TKP üye ve dostlarının aileleri, işverenleri aranarak kendilerinin bundan “haberleri olup olmadığı” soruldu. Anayasal bir hak olan protesto haklarını kullanan kişilerin yakınlarının polis tarafından rahatsız edilmesinin hangi yasal gerekçeye dayandırıldığı bilinmiyor.

Bununla birlikte aynı günlerde TKP afişleri, AKP’li Mudanya Belediyesi zabıtalarınca, gerekli bildirimlerin yapılması ve öncesinde zabıtanın uyarılmasına rağmen sökülmek istendi. Öncesinde afişlerin asılması AKP’li olduğu sanılan iki kişi tarafından engellenmek istenmiş, ancak TKP’lilerin kararlı duruşu sonucu bu girişim sonuçsuz bırakılmıştı. Ardından gelen zabıtalar TKP’lilerce yaptıklarının kanuna aykırı olduğu belirtilmesine rağmen durmadılar, kendileri afişleri yırtarken görüntülenince ise olay yerini hızla terk ettiler.

Bilindiği üzere daha önce de referandum çalışmalarında da TKP’liler Mudanya’da saldırıların hedefi olmuştu. TKP’liler Mudanya’da seçim ve örgütlenme çalışmalarını sürdürürken, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, “Seçim çalışmalarının tüm bu baskı ve yıldırma politikalarına taviz vermeden, bu yaşananlara bakarak daha da hırsla” sürdürüleceğini kaydettiler.

(soL-Mudanya)