'Milyonlar Adalet İstiyor' basın toplantısı yaptı

AKP’nin operasyon, tutuklamalarla yaşanan saldırılarına karşı sendikalar, meslek örgütleri, siyasi partiler, sanatçılar, basın örgütleri, “Milyonlar Adalet İstiyor” isimli bir inisiyatif kurduklarını kamuoyuna duyurdu. İmza kampanyası başlatacak olan oluşum, forumlar ve mitingler de gerçekleştirecek.

AKP’nin özel yetkili mahkemeler eliyle 100’ü aşkın gazeteci, 600’e varan öğrenci ve toplumun tüm kesimlerinde binleri bulan tutuklama terörüne karşı siyasi partiler, kitle örgütleri, sanatçılar, gazeteciler, “Milyonlar Adalet İstiyor” isimli bir oluşum kurdu. TMMOB Makine Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen basın toplantısında bu oluşumun neden kurulduğuna ilişkin hazırlanan basın deklarasyonunu KESK Genel Başkanı Lami Özgen okudu.

"Herkesin telefonları dinleniyor, herkes tutuklanabilir"
Kuruluşun içerisinde yer alan siyasi parti temsilcilerinin ve sanatçıların da katıldığı toplantıda Özgen, “Saldırılara karşı iktidarın etkin olarak kullandığı Toplumla Mücadele Yasası ve Özel Yetkili Mahkemelerin adaletsiz çarklarını durdurmak için mücadele etmek üzere bir araya geldik” diyerek oluşumun amacını dile getirdi. Kürt halkının seçtiği belediye başkanları, BDP üyesi 6400 yönetici ve üyeler, seçilmiş milletvekilleri, gazeteciler, avukatlar, sendikacılar, üniversite öğrencileri ile birlikte Türkiye’de 13 bin politik tutsak olduğunu vurgulayan Özgen, “Herkes tutuklama tehdidi altında, herkesin telefonları dinleniyor, kentler kameralarla elektronik kafese çevrildi” dedi.

AKP’nin Sivas, Gazi gibi toplu katliamları gerçekleştirenleri, işkence yapan kolluk güçlerini koruduğunu söyleyen Özgen, TMY ve ÖYM’lerin kaldırılmasını, örgütlenme ve basın özgürlüğü hakkının korunmasını, politik tutsakların serbest bırakılmasını ve adalet istediklerini ilan etti.

Milyonlar Adalet İstiyor İnisiyatifi’nin içerisinde yer alan kurumlar:
Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK), Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK), Türk Mimar Mühendis Odaları Birliği (TMMOB), Türk Tabipleri Birliği (TTB), Türkiye Yazarlar Sendikası (TYS), Tutuklu Gazetecilerle Dayanışma Platformu (TGDP), Çağdaş Gazeteciler Derneği (ÇGD), PEN Türkiye Merkezi, Ahmet ve Nedim'in Gazeteci Arkadaşları (ANGA), İnsan Hakları Derneği (İHD), Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD), Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Emekçi Hareket Partisi (EHP), Eşitlik ve Demokrasi Partisi (EDP), Emek Partisi (EMEP), Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP), Özgürlük ve Dayanışma Partisi (ÖDP),Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Halkevleri, Türkiye Komünist Partisi (TKP), Sosyalist Dayanışma Platformu (SODAP), İşçilerin Sosyalist Partisi (SP), Kaldıraç, Partizan, Köz,Toplumsal Özgürlük Parti-Girişimi (TÖP-G), Sosyalist Gelecek Parti Girişimi, Sosyalist Birlik Hareketi (SBH), Öğretim Üyeleri Derneği, Özgürlükçü Hukukçular Derneği, Avukatlar Vakfı, Kangal Dernekleri Federasyonu, Tutuklu Öğrencilerle Dayanışma İnisiyatifi.

(soL - İstanbul)