Liselilere eylem çağrısı: Bu sefer geçiştiremeyecekler

Türkiye Komünist Partili Öğrenciler, kopya skandalına karşı bugün 16:30'da İstanbul'da eylem yapacağını duyurdu.

Türkiye Komünist Partili Öğrenciler, YGS'de ortaya çıkarılan şifre skandalının üzerinin örtülmesine karşı bugün 16:30'da Galatasaray Lisesi üzerinden FEM Dershanesi'ne yürüyüş düzenleyecek.

Partiden yapılan açıklama şöyle:

İmamın ordusu hırsız olduğunu saklamıyor, skandallara alışalım istiyor
Bu kez geçiştiremeyecekler!

Son günlerde kamuoyunda çokça tartışılan ve binlerce gencin geleceğini belirleyecek olan YGS skandalı geçiştirilmeye çalışılıyor. ÖSYM Başkanı her yaptığı açıklamada daha da dibe batarken bir yandan da suçluların açığa çıkarılmaması için her türlü yöntem deneniyor. Yaşananlar oldubittiye getirilmeye çalışılıyor.

Türkiye’de herkesin bildiği bir gerçek milyonlarca liralık dershanecilik sektörünün patronunun Fethullah Gülen olduğudur. Gülen cemaatinin AKP tarafından devletin tüm kurumlarında kadrolaştığı ise artık sağır sultanın duyduğu bir gerçektir. ÖSYM başta olmak üzere YÖK ve üniversite yönetimlerinde son yıllarda tartışmasız bir şekilde kadrolaşan Gülen cemaatine mensup kişiler yüksek öğretimi ilgilendiren seçimler ve sınavlarda yaptıkları sayısız usulsüzlüğe rağmen cezalandırılmamaktadır. Hatırlanacak olursa geçtiğimiz aylarda yapılan KPSS sorularının cevapları cemaat mensubu adaylara dağıtılmış ve bu cemaat mensupları tarafından itiraf edilmişti. Ancak sorumlular yine gizlenmiş ve bu skandalda oldubittiye getirilmişti.

Bu kez YGS skandalı ile gençlik üzerindeki çirkin emelleri bir kez daha ortaya çıkan Fetullah Gülen cemaatinin kaçacak yeri kalmamıştır. YGS’ de de yaşananlar bardağı taşıran son damla olmuştur. Geleceği karartılan milyonlarca genç ve ailesi bu kez hırsızların ortaya çıkarılması için elinden geleni yapacaktır.

Üniversite öğrencileri, lise öğrencileri, aileler ve öğretmenler 7 Nisan 2011 Perşembe günü saat 16.30’da Galatasaray lisesi önünde buluşacaklar ve cemaatin dershanesi olarak bilinen FEM dershanesinin önünde yürüyecekler.

İlerleyen günlerde cemaatin gençliğin geleceğine ipotek koymasına engel olmak için yapılacakların kamuoyu ile paylaşılacağı yürüyüşe yaşananlara tepki duyan herkesi davet ediyoruz.

Türkiye Komünist Partili Öğrenciler

(soL - Haber Merkezi)