"Komplonun kanıtı iddianamenin kendisi"

Sosyalist Demokrasi Partisi (SDP), Genel Başkanı Dr. Rıdvan Turan ve bazı parti yöneticilerinin de dahil edildiği Devrimci Karargah soruşturmasında iddianamenin kabul edilmesini protesto etti.

21 Eylül 2010 günü sabaha karşı evleri basılarak gözaltına alınan ve daha sonra sevk edildikleri mahkemece “Devrimci Karargah Örgütü’ne üyelik” suçlamasıyla tutuklanan SDP Genel Başkanı Dr. Rıdvan Turan ve genel başkan yardımcıları, MYK üyeleri ve üyelerinin, Toplumsal Özgürlük Platformu temsilcilerinin, diğer sosyalist çevrelere mensup gazeteci, sendikacı ve aktivistlerle birlikte dahil edildikleri soruşturmaya ilişkin olarak İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan 2011/48 no.lu iddianame’nin kabul edilmesi üzerine SDP PM Taksim Meydan’da bir basın açıklaması gerçekleştirdi. SDP açıklamasında iddianamenin boş bir çuval olarak tanımlandı.

12 Şubat Cumartesi günü Taksim Meydan’da toplanan SDP PM Üyeleri ve SDP üyeleri “Karargah çuvalı boş çıktı, özgürlük ve adalet istiyoruz” yazılı pankart açarak, “Bu yumruk bükülmez, sosyalistler yenilmez”, “Komplolar sökmedi sökmeyecek”, sloganları atıldı. Eyleme EHP de destek verdi. SDP PM’nin hazırladığı basın metnini okuyan SDP MYK üyesi Yeşim Ergün “Program ve tüzüğünü kabul eden herkesin üye olabileceği SDP, çoğulcu, demokratik, farklı görüşlerin kendilerini parti içinde ifade etmelerine imkan tanıyan bir partidir. Bedreddini Hareket isimli çevreden bir grup insan da 2005 yılında SDP parti program ve tüzüğünü kabul ederek SDP’ye üye olmuştur. Herkes tarafından bilinen bu katılımın, 6 yıl sonra hazırlanan bir iddianamede, bir bilgisayardan kurtarılan bir belgeye dayanarak “Devrimci Karargah’ın SDP’yle bütünleşmesi” diye gösterilmeye çalışılması, keyfi ‘suç’ imalatından başka bir anlama gelmez. Kaldı ki, bugün bu davadan tutuklu bulunan SDP Genel Başkanı ve üyeleri, partiye sonradan üye olan değil, 2002 yılında partinin kuruluşunda, kurucu üye sıfatıyla SDP’yi kuran bileşene mensup kişilerdir” açıklamasını yaptı.