KESK ve DİSK'ten Çukurca açıklamaları

Dün akşam gerçekleştirilen saldırılar hakkında KESK ve DİSK de birer açıklama yaptı. DİSK, "ölümlere, savaşa ve anaların acısına derhal son verin" derken, KESK de açıklamasında "akan kan dursun, artık kimse ölmesin" dedi.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Yönetim Kurulu, Çukurca ve Yüksekova'daki saldırılar hakkında "Tarifsiz bir üzüntüyle acı içindeyiz! Ölümlere, savaşa ve anaların acısına derhal son verin!" başlığını taşıyan bir açıklama yayımladı. "Dün geceden beri devam eden çatışmalarda 26 askerin yaşamını kaybettiği ve ölümlerin artabileceği haberleri bir kez daha yüreğimizi büyük bir acıyla sarsıyor" diye başlayan açıklamada "Toplumda barış çağrıları arttıkça, Kürt sorununun demokratik çözümünden yana acil adımlar atılması gerektiği söylendikçe, buna ters orantılı olarak, özel birliklerin sayısının artırılması, operasyonların büyütülmesi, seçilmişlerin yaygın şekilde gözaltına alınması, çatışmaların daha yüksek ölümlere yol açacak biçimde yayılması gibi, çatışma konsepti gittikçe geliştiriliyor" değerlendirmesi yapıldı. DİSK Yönetim Kurulu açıklamasında, "neden ısrarla Türkiye’yi büyük bir yıkıma götürecek, genç ölümleri, acı ve gözyaşlarını artıracak silahlı yöntemler tercih ediliyor?" sorusunu sorduktan sonra şöyle devam etti:

"Savaş, her yer ve zamanda öncelikle halkı vuracak, yaşama koşullarını daha da kötüleştirecektir. Artan ölümler, artan kan ve gözyaşı, artan işsizlik ve yoksulluk, artan zamlarla birlikte hayat tamamen çekilmez hale gelecektir. Ölümlerden ve savaştan medet umanlar, etnik çatışmaları ve düşmanlığı körüklemek için provokasyonlara yönelecektir.

Ancak hiçbir güç, hiçbir kışkırtma, bin yıllardır bu topraklarda bir arada yaşayan insanlarımızı asla birbirine düşman edemeyecektir.

Savaşa ve silahlı “çözümlere” derhal son verilmelidir. Halkımızın ve ülkemizin mutluluğu ve esenliği ancak barışla sağlanabilir. Anaların gözyaşını dindirecek olan şey savaşın değil barışın konuşulmasıdır.

Savaşı bir yöntem olarak dayatan, ölümlerden medet uman bütün anlayışları şiddetle kınıyor, yaşamını kaybeden gençlerimizin ailelerine ve yakınlarına başsağlığı ve sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz."

KESK: "Atılan her kurşun daha fazla acıya neden oluyor"
KESK Yürütme Kurulu ise yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Bir damla kanın akmasına, bir insanımızın canının acımasına, yeni ocaklara ateş düşmesine tahammülümüz kalmadı.

Cezaevlerinin tıka basa doldurulmasına tahammülümüz kalmadı.

Yaşamını yitirenlerin, evlerine ateş düşenlerin, bedel ödeyenlerin hep yoksul kesimlerin olması gerçeği karşısında hala egemenlerin savaş çığlıkları atmasına tahammülümüz kalmadı.

Artık yeter! Akan Kan Dursun, Kimse Ölmesin!"

(soL - Haber Merkezi)