Kemal Okuyan yazdı: Solda kadro sorunu var mı?

"Stratejik düzlemde önceliklerini, ağırlık noktalarını belirlemeyen bir hareketin ideolojik referanslarının darmadağın olacağını ve doğal olarak amaç disiplinini yitireceğini bilmek gerekir."

(soL - Haber Merkezi) soL yazarı Kemal Okuyan bugün köşesinde sosyalizm mücadelesinde kadrolaşma, kitleselleşme ve toplumsallaşma kavramlarının nasıl ele alınması gerektiği konusuna değindi. Kadrolaşmanın, devrimci bir stratejinin olmazsa olmazı olan öncelikler ve ağırlık noktalarına göre şekillenmesi gerektiğini belirten Okuyan yazısının başında şunları söylüyor:

"Çok tartışılır. Her yerde çok tartışılır ama sorunun kangrenleştiği düşünülen Türkiye’de daha çok tartışılır. Solun kadrolaşması ile kitleselleşmesi arasındaki ilişki yeniden ve yeniden kurulur. Bunlar birbirini ne kadar besler, ne kadar öteler hangisi ne zaman öne geçer hangisi ihmal edildiğinde işler büsbütün ters gider de, hangisindeki aksama idare eder…

Kadrolaşamadık da mı, kitleselleşemedik de mi böyle oldu?

Sorar, tartışır ve sonuca pek bağlayamayız.

Çünkü, aklı başında her marksist gibi, bunların birbirinin karşısına konamayacağı gerçeğini bilir ama bildiğimizin devamını getirmekte zorlanırız. Kolayına kaçıştır, kadrolaşma ve kitleselleşmeyi karşı karşıya koyup 'gene hangisini ihmal ettik' diye sormak."

Kemal Okuyan'ın yazısının tamamı için tıklayınız: Kadrolaşma ve kitleselleşme