Kemal Okuyan: AKP karşıtlığı Cemaat güzellemesi olamaz!

soL Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Okuyan, bugün başlayan operasyonu değerlendirdi. Okuyan, "Cemaat ile AKP arasındaki kavga, Türkiye siyasetine bir müdahaledir. 'Yesinler birbirini' bir tavır değildir. 'Aman ne güzel AKP gidiyor' ise siyaset değil!" dedi.

(soL - Haber Merkezi) Bugün aralarında AKP'li bakanların oğullarının da bulunduğu bir dizi isme karşı başlatılan "yolsuzluk" operasyonu, Türkiye'nin gündemini sarstı.

Operasyona ilişkin bir değerlendirme yapan soL Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Kemal Okuyan, AKP-Cemaat kavgasının Türkiye siyasetine bir

müdahale olduğunu belirtirken, "AKP’nin dönüştürdüğü Türkiye’yi kabullenecek ama AKP kadar kontrolsüz gitmeyecek bir iktidar alternatifi yaratmaya çalışıyorlar" dedi.

Okuyan'ın değerlendirmesi şöyle:

"Gelişmeleri AKP-Cemaat arasaındaki kavganın kontrolden çıkmasına bağlamak büyük yanlış olur. Doğru, daha önce de vurguladığımız gibi, siyasette bazen 'akıl tutulması' yaşanır ve duygular öne çıkar. Ancak AKP’nin nasıl bir proje olduğunu ve nerede tıkandığını hiç unutmamak gerekiyor.

AKP Türkiye’yi dönüştürdü, bir noktaya getirdi. Kimin adına? Emperyalizm adına, sermaye adına, gerici koalisyon adına. Ve kendi adına... Bu arada Türkiye toplumu gelinen noktayı kabullenmeyeceğini gösterdi. AKP bu gerçeği kabul etmiyor. Oysa arkasındaki güçler, bu gerçeğe göre yeniden pozisyon alma ihtiyacında. Cemaatle AKP gerilimi buraya denk düşüyor.

Bütün bunlar, AKP’nin tarihsel misyonu ve bu halkın neye itiraz ettiği, yani Haziran’da ne olduğu iyi okunursa daha iyi anlaşılır.

Şimdi, AKP’nin dönüştürdüğü Türkiye’yi kabullenecek ama AKP kadar kontrolsüz gitmeyecek bir iktidar alternatifi yaratmaya çalışıyorlar. Burada CHP’ye ihtiyaç var. CHP de bu ihtiyacı gördü, 'Ben hazırım' diyor.

Dolayısıyla cemaat ile AKP arasındaki kavga, Türkiye siyasetine bir müdahaledir. 'Yesinler birbirini' bir tavır değildir. 'Aman ne güzel AKP gidiyor' ise siyaset değil!

Burada AKP sonrası tartışılıyor. Cemaat AKP sonrasında etkili olmak için kendini ortaya atıyor. Ya sol? Kürt sorunundan kafayı kaldırıp bütüne bakmak, Kürt halkına yapılacak en büyük iyiliktir. Kürt sorunu merkezli düşünme solu kıpırdayamaz hale getiriyor. Öte yandan 'AKP’ye karşı büyük koalisyon' filan, emekçi halka ihanettir. AKP’ye karşı büyük koalisyon zaten kuruldu. İçinde kimlerin olduğunu biz saymayalım, belki Erdoğan yarın açıklar!

AKP karşıtlığı sola aittir. Ama sol için AKP karşıtlığı ABD yalakalığı, sermaye dalkavukluğu ve cemaat güzellemesi olamaz!"