Kemal Nebioğlu ölümünün 6. yılında mezarı başında anıldı

Ölümünün 6.yılında Kemal Nebioğlu Zincirlikuyu’daki mezarı başında anıldı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfedarasyonu (DİSK) kurucusu, eski Gıda-İş başkanı ve TİP Tekirdağ Milletvekili olan Kemal Nebioğlu, aynı zamanda bir süre DİSK’in de Genel Başkanlığında bulunmuştu.

Ölümünün 6.yılında mezarı başında anılan Kemal Nebioğlu’nun anmasına ailesi ve dostları ile DİSK, TKP ve bazı siyasi parti temsilcileri katıldı. Anma töreninin başında sözü alan DİSK Genel Başkan Yardımcısı ve Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu tüm katılımcılara teşekkür ederken, Kemal Nebioğlu’nun bırakmış olduğu sendikal anlayışın altını çizdi. Küçükosmanoğlu sözlerini başta Kemal Nebioğlu olmak üzere mücadelede yitirilen anısına durulan saygı duruşuna davet ederek bitirdi.

Saygı duruşunun ardından sözü alan DİSK Genel Sekreteri Adnan Serdaroğlu konuşmasında sendikal değerlerin yozlaştırıldığı, ileri demokrasi adı altında kapitalist tahakkümün güçlendiği bir dönemde Kemal Nebioğlu gibi emek ve sendikal mücadelenin önemli isimlerinin bırakmış olduğu sendikal geleneğin sonuna kadar sürdürücüsü olduklarını belirtti.

Anma töreni sloganlar ve alkışlar eşliğinde sona erdi.

(soL - İstanbul)