Karl Marx 196 yaşında!

Bilimsel sosyalizmin ve marksizmin kurucularından Karl Marx 196 yaşında. 5 Mayıs 1818'de doğan Marx, tüm dünyadaki sosyalizm mücadelesinin yolunu aydınlatan önder olmaya devam ediyor.

(soL - Haber Merkezi) Sosyalizmin büyük önderi, marksizmin kurucusu Karl Marx 196 yaşında. Marx'ın mirası, günümüzde işçilere, emekçilere ve komünistlere yol göstermeye devam ediyor.

Marx, yoldaşı Engels ile birlikte kapitalizmin işleyişini bilimsel olarak çözümlemiş ve sosyalizmi siyasal bir alternatif olarak toplumsal temellerine yerleştirmişti. Aynı zamanda devrimci mücadelenin de ön saflarında yer alan Marx, Enternasyonal'in kurulması başta olmak üzere, Avrupa çapındaki siyasal mücadelenin de aktif liderlerinden olmuştu.

Burjuva düşüncesinin eserlerine ve teorisine durmaksızın saldırmasına karşın, Marx'ın kurucusu olduğu bilimsel sosyalizm ve marksizm, hala güçlü ve sağlam bir fener olarak komünist mücadelenin yolunu aydınlatıyor.

Dünyanın her köşesinde, kapitalizmin yarattığı eşitsizliğe, sömürüye ve baskıya karşı mücadele edenler, eşitlik, özgürlük, kardeşlik idealinin peşinden gidenler yanı başlarında Marx'ı ve onun ardından bıraktığı görkemli mirası buluyorlar.

Marx'ı, doğumunun 196. yılında saygıyla anıyoruz.