İzmit'te "hayır" çalışması sürüyor

EMEP, Halkevleri, ÖDP ve TKP’nin 12 Eylül referandumunda 'hayır' oyunu artırmak için başlattıkları çalışma kapsamında açılan stantta bidiri dağıtılıyor, mitinge çağrı yapılıyor.

Yürüyüş Yolu’ndaki Sabri Yalım Parkı’na stand kuran EMEP, Halkevleri, ÖDP ve TKP üyeleri, "Eşit, özgür bir ülke için 12 Eylül Anayasası’na da, AKP Anayasası’na da HAYIR Mitingi’’ için çağrı yaptı. Gün içinde binlerce bildiri dağıtılarak sesli propaganda gerçekleştirildi.

İlk gün çalışması
EMEP, Halkevleri, ÖDP ve TKP üyeleri, 12 Eylül referandumunda 'hayır' oylarını artırmak için 3 günlük ortak stand çalışmasını başlattı. İlk gün çalışması için Sabri Yalım Parkı’nda stand kuran dört örgütün üyeleri yürüyüş yolunda bildiri dağıtırken, megafonla da sesli propaganda yaptı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği çalışma 5 saat sürdü. Çalışma sırasında, AKP’nin stantlarından da broşür alarak yürüyen çok sayıda vatandaş, 'hayır' oyu vermek için ikna edilmeye çalışıldı. Bu sırada, birebir görüşmelerde çalışmaya fiziki olarak da destek vereceğini ifade eden çok sayıda yurttaşla ilişki kuruldu.

İZGAZ işçilerine de destek
Bu arada, aynı yerde hak arayışı için 15 gün önce çadır kuran işten atılmış İZGAZ işçilerine destek ziyaretleri ise sürüyor. İZGAZ işçilerini TKP İl Örgütü’nün yanı sıra Devrimci Sağlık-İş Sendikası Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu ve CHP Parti Meclisi üyesi Prof. Hurşit Güneş de ziyaret etti. Grup, İZGAZ işçilerinin işsizleştirme süreci hakkında bilgi aldıktan sonra destek mesajı verdi. Devrimci Sağlık-İş Genel Başkanı Çerkezoğlu, ‘’Taşeronlaştırma karşısındaki zaferi tekrarlamak için, birikimlerimizi işsizleştirme operasyonlarına da paylaşmalıyız’’ dedi.

(soL-Kocaeli)