İzmir’de Küba Haftası dayanışma yemeğiyle son buldu

Küba Devrimi'nin 53. yıldönümü nedeniyle 07-14 Ocak 2012 tarihlerinde José Martí Küba Dostluk Derneği’nin düzenlediği İzmir Küba Haftası, Kübalı fotoğraf sanatçısı Liborio Noval'in fotoğraf sergisi açılışı ile başlayıp, geçtiğimiz Cumartesi akşamı gerçekleştirilen dayanışma yemeğiyle son buldu.

Dayanışma yemeğine Geceye Küba Ankara Büyükelçisi Jorge Quesada Concepción'un yanı sıra, İzmir Barosu, Eğitim-Sen 1 ve 2 No'lu Şube, Sağlık Emekçileri Sendikası, Devrimci 78'liler Federasyonu, Disk Genel - İş Sendikası 5 No'lu Şube, Elektrik Mühendisleri Odası , TKP, ÖDP, ÜKD, Barış Derneği, Nazımkültürevi, Mülkiyeliler, Karabağlar Belediyesi Kültür İşleri Müdürü ve Uluslararası Aktivist Sanatçılar Birliği'nden temsilcilerin de içinde yer aldığı üç yüze yakın Küba dostu katıldı.

Gecenin başlangıcında José Martí Küba Dostluk Derneği İzmir Şube Başkanı Seher Ünver tarafından yapılan açılış konuşmasında, Küba'nın 53 yıl gibi kısa bir sürede halkı için, önemli başarılar elde ettiği hatırlatıldı. Türkiye’nin yaşadığı süreçten de görüldüğü gibi kapitalizmin tarihi boyunca insanlığa ait tüm değerleri yok ettiği vurgulanarak herkes için daha insanca ve daha mutlu bir yaşam için duyulan arzunun Küba'yla dayanışmayı gerektirdiği ifade edildi.

Büyükelçi Concepción ise konuşmasında şu sözlere yer verdi: " José Martí ‘nin ve Fidel'in hayallerindeki özgür ve tam bağımsız ülkeyi yaratalı tam 53 sene oldu. Göğsümüzü kabartan başarılarla dolu bu uzun yolda elbette zorluklar da eksik olmadı. Ancak biz, yanıbaşımızdaki Yanki emperyalizminin acımasız saldırılarına göğüs gererken bunu yalnızca kendi halkımız için değil, tüm insanlık için yapmak zorunda olduğumuzun bilincinde olduk.

Küba halkı, tarihi boyunca daima özgün dönemeçlerden geçmek, radikal kararlar almak zorunda kaldı. Şimdi de böyle bir dönemden geçiyor ve yine başarılı olacağımıza inanıyoruz. Dünyanın dört bir yanında olduğu gibi İzmir'de de bize olan inançlarını bir an olsun yitirmeyen dostlarımızın desteği ve onlara karşı duyduğumuz sorumluluk duygusuyla yapacağız bunu."

Ardından, Küba'yla dayanışma alanında gerçekleştirdikleri değerli katkılar nedeniyle İzmir Barosu adına Baro Başkanı Sema Pekdaş'a, Türkiye Komünist Partisi adına İzmir İl Başkanı Savaş Sarı'ya, Nazım Hikmet Kültür Merkezi adına Bekam Örün’e ve değerli bireysel katkıları nedeniyle Küba dostları Orhan Boran ve Haşim Kılınçoğlu'na teşekkür belgeleri sunuldu.

Geceye, Kübalı Latin Cuba grubunun canlı müziği eşliğinde danslarla devam edildi.

(soL-İzmir)