İTÜ'lüler gericileri ve polisi kabul etmedi

17 Mart Perşembe günü İTÜ'de solcu öğrencilere saldıran Anadolu Gençlik Derneği üyeleri bugün bir kez daha saldırı hazırlığı yaptı ancak İTÜ'lülerin tepkisi üzerine okuldan ayrılmak zorunda kaldılar.

17 Mart Perşembe günü İstanbul Teknik Üniversitesi'nde Anadolu Gençlik Derneği üyesi 15 kişi, Öğrenci Kolektifi üyesi 3 kişiye saldırmış, öğrencilerin tepkisi üzerine saldırganlar okul dışına çıkmak zorunda kalmışlardı. Aynı grup bugün yine solcu öğrencilere saldırmak için okulda toplandı ancak İTÜ'lülerin yoğun tepkisi üzerine okuldan ayrılmak zorunda kaldı.

17 Mart'ta yaşanan saldırıyı çarpıtarak anlatan bir bildiriyi yemekhanede dağıtmaya çalışan AGD üyelerine Öğrenci Kolektifi, Devrimci Gençlik ve TKP'li öğrenciler engel olmak istedi. Okuldaki gerginliği bahane eden çevik kuvvet ekipleri üniversite yemekhanesine girdi. Ancak yemekhanede bulunan öğrencilerin yoğun tepkisi üzerine gericiler ve polisler dışarı çıkmak zorunda kaldılar.

Çoğu İTÜ öğrencisi olmayan AGD üyesi 40 kişi tepkiler üzerine yemekhaneden ayrıldıktan sonra üniversite kütüphanesinin önünde toplandı. Ancak AGD üyeleri burada da "İmamın ordusu dışarı", "İTÜ'de gerici istemiyoruz", "Polis dışarı bilim içeri" sloganları ile karşılaştı. Bunun üzerine polis ve AGD üyeleri okulu terk etti.

İTÜ'lüler 29 Mart Salı (yarın) saat 12:30'da 75. Yıl Yemekhanesi’nin önünden Süleyman Demirel Kültür Merkezi’ne "Gericiliğe Karşı" bir yürüyüş düzenleyecekler.

(soL - İstanbul)