'İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Şimdi Halk Konuşacak' kampanyası başladı

Özgürlük ve Dayanışma Partisi “İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Şimdi Halk Konuşacak” kampanyasını Kartal'da başlattı.

ÖDP, “İşsizliğe, Yoksulluğa ve Zamlara Karşı Şimdi Halk Konuşacak” kampanyasını Kartal'da düzenlediği bir eylemle başlattı. Kartal Ahmet Şimşek Koleji önünde buluşan ÖDP'liler Genel Başkan Alper Taş'ın da katılımıyla Kartal Meydanı'na kadar yürüdü ve burada bir basın açıklaması yaptı. Basın açıklamasına TKP ve EMEP Kartal İlçe Örgütleri de destek verdiler.

Basın açıklamasında işsizleri, kadınları, gençleri, emeklileri, sendikal mücadeleden dolayı işten atılanları ve işçileri temsilen birer konuşma yapıldı. Daha sonra Genel Başkan Alper Taş kampanyayı başlatan bir konuşma gerçekleştirdi. Konuşmasında, başbakanın ABD'ye gideceğini söyleyen Alper Taş, “başbakan yarın “sözde” barış ödülü sahibi savaş yanlısı Obama'yla görüşecek. Bu görüşmede emperyalist planlar doğrultusunda Afganistan işgaline asker gönderilmesi, Irak işgaline ortak olmak görüşülecek” dedi.

Taş, “Ankara'da dişediş bir kavga var, bu kavga Türkiye'nin kapitalist sisteminin emperyalist yeni planlar doğrultusunda devam etmesini isteyenlerle, eski sömürücü kapitalist Türkiye'nin devam etmesini isteyenler arasındadır. Ama söz konusu sınıf mücadesi olunca bunlar işçilere, yoksullara halka karşı birlik oluyorlar. Bunlar orayı burayı dinliyorlar, bırakın onların bunların sesini işçilerin, işsizlerin, halkın sesini dinleyin. Dinlemezsiniz çünkü korkuyorsunuz ama o ses sizi boğacak. AKP din sömürüsü yapıyor. İsviçre'deki minareyi konuşan AKP Türkiye'de başka inançlara saygı duymuyor. Bu din sömürüsüne karşı gerçek inananlar solcuların, devrimcilerin saflarına katılmalıdır” dedi.

Alper Taş sözlerine şöyle devam etti:“Solu sahte solculardan kurtarmak gerekiyor, sahte solcu Öymen'den, Baykal'dan, Kılıçdaoğlu'ndan kurtarmak gerekir. Bir de sahte solcu liberaller var, solu onlardan da kurtarmak gerekir. Onlar bize diyor ki 'AKP Türkiye'ye demokrasi getiriyor, siz de destekleyin' AKP'nin neresi demokrat.”

Taş, burada bir yürüyüş başlattıklarını, bu sesi Türkiye'nin dört köşesine götüreceklerini, çünkü bu sesin yoksulların, işsizlerin, işçilerin, ezilenlerin sesi olduğunu, bu sesi büyüteceklerini belirterek açıklamasını bitirdi.
(soL - Haber Merkezi)