'Hükümet istifa' eylemleri sürüyor!

Dün İstanbul ve Ankara'daki eylemlerin ardından bugün birçok ilde yolsuzluk ve rüşvet iddialarıyla ilgili eylem yapılıyor. İzmir, Bursa, Kocaeli, Eskişehir, Antalya, Hatay, Sakarya ve birçok ilde "Hükümet istifa" sloganları atılıyor. Adana'daki eylemde polis saldırısı yaşandı.

(soL - Haber Merkezi) Yolsuzluk ve rüşvet operasyonunun ardından ortaya saçılan iddialar ve Başbakan Erdoğan'a kadar uzanan rüşvet belgeleri nedeniyle dün başlayan eylemler, bugün birçok ilde binlerce kişinin toplanmasıyla devam ediyor.
.

İZMİR:
İzmir'de yolsuzluk iddialarıyla ilgili olarak Alsancak Kıbrıs Şehitleri Caddesi girişinde toplanan binlerce kişi yürüyüşe geçti. Basmane'ye yürümek isteyen kitlenin önüne geçen polis, kitlenin kararlı bekleyişi sonucu barikatı kaldırarak yürüyüşün önünü açtı.

DİSK, KESK ve TMMOB'un çağırıcılığını yaptığı eylemde sık sık 'Boyun Eğme AKP'den hesap sor', 'Cemaate faşizme AKP'ye geçit yok' sloganları atıldı. Yapılan basın açıklamasında "11 yıldır tek başına iktidar olan AKP'nin yıllardır adım adım inşa ettiği yolsuzluk ve rant düzeni bugün daha net görülmektedir. Bu ülkede tuz da siyasi iktidar da kokmuştur. Bu aşamadan sonra bakanların istifası yeterli değil, AKP hükümeti vakit geçirmeden derhal istifa etmelidir" denerek hükümet istifaya çağırıldı.


.

İSTANBUL:

Okmeydanı'nda yüzlerce kişi yolsuzluğa karşı yürüyüşe geçti. Saat 21:00'da başlayan eylem "hükümet istifa", "her yer rüşvet her yer yolsuzluk", "bu daha başlangıç mücadeleye devam", "diren Berkin, Okmeydanı seninle" sloganlarıyla Mahmut Şevket Paşa sağlık ocağı önünde sonlandırıldı. Eylem sırasında akreplerden halkın fotoğraflarının çekildiği görüldü.

Beşiktaş çarşısında da kalabalık bir eylem gerçekleştirildi:

Kartal, Maltepe, Acıbadem gibi semtlerde de eylemler yapıldı.


.

ADANA:

Adanalılar hükümeti yolsuzluğa karşı protesto ediyor. İnönü Parkı'ndan Atatürk Parkı'na yürümek isteyen kitleye polis saldırdı. İki kişinin yanma şikayeti ile hastanede olduğu, Eğitim Sen Şube Sekreteri'nin de gözaltına alındığı öğrenildi.


.

İZMİT:

İzmit'te hükümeti protesto etmek isteyen kitle, AKP irtibat bürosu önünde "Hırsızlar gidecek başka yolu yok" sloganları attı.


.

ANTAKYA:

Antakya Armutlu'da toplanan yüzlerce kişi, "Bu pisliği devrim temizler" pankartı açarak yürüyüşe geçti.


.

İSKENDERUN:

Bugün saat 18.00'da İskenderun Boyacılar Parkı'nda toplanan TKP, ÖDP, Arsuz Dayanışma Platformu ve dostları hükümeti istifaya davet eden bir basın açıklaması yaptı. Açıklamayı okuyan Nergiz Örs, Gezi'de Cemaat ve AKP'nin işbirliği yaptığını vurgulayarak, "Yağma yok! Tayyip'i kimseye yedirmeyiz, bu görev halkındır" dedi.


.

SAKARYA:

Sakarya’da yolsuzluk operasyonları ile ilgili olarak tepkilerini dile getirmeye başlayan halk, bugün eylem için toplandı. "Hükümet İstifa, Halk İktidara" pankartının arkasında Sakarya Çark caddesinde Burger King önünde toplanıldı.

Toplanmanın ardından hükümet istifa sloganları ile yürüyüşe geçmek isteyen halka polis, yürüyüşün yasadışı olduğunu iddia ederek engel olmaya çalıştı. Polisle yapılan görüşmelerin ardından yürüyüşe devam edildi. Ayrıca yarın Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Sakarya iline gelmesi ile ilgili olarak açıklamada “Yarın Başbakan kentimize geliyormuş. Buradan kendisine sesleniyoruz. Yalanlarına karnımız tok! Yolsuzlukların üstünü türlü türlü yalanlarına örtmeye kalkacaksın, “Faiz Lobisi”, “Dış güçler” diyeceksin, “komplo” diyeceksin, “bizi çekemediler, şimdi yıpratmaya çalışıyorlar” diyeceksin, “sandıkta görüşürüz “ diyeceksin… Yağma yok başbakan, bu ülke artık sana kanmaz, sana boyun da eğmez…” ifadeleri kullanıldı.


.

ANTALYA:


.

ÇORUM:

Çorum'da akşam saatlerinde yolsuzluk iddiaları nedeniyle sokağa çıkanlar "hükümet istifa" sloganları attı. KESK, TKP, ÖDP, EMEP ve HDP'nin çağrısıyla toplanan kalabalık, "AKP'den hesabı emekçiler soracak", "AKP defol, bu memleket bizim" sloganları attılar. Açıklama yapılan bölgede sokak lambalarının söndürülmesi dikkat çekti.