Gençlik Muhalefeti’nden tutuklama tepkisi

Gençlik Muhalefeti bir açıklama yaparak Konya’da 7 kişinin tutuklanmasını protesto etti.

Gençlik Muhalefeti, Konya’da aralarında Gençlik Muhalefeti üyelerinin de bulunduğu 7 kişinin “terör örgütü üyesi olmak”iddiasıyla tutuklanmasını protesto etti.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada “Bu operasyonlar ve tutuklamalar hukuki değil siyasi bir karardır. Yapılmak istenen gençliğin gelişen devrimci muhalefetini sindirmek ve geriletmektir. Ülkenin değişik yerlerinde gençliğe yönelik yapılan değişik operasyonların ortak hedefi de budur” denildi.

Açıklamada “AKP bir yandan demokrasi havariliğine soyunurken diğer yandan ev baskınları, operasyonlar, soruşturmalar ve tutuklamalarla faşizan bir baskı kurma arayışındadır. AKP kendi demokrasi anlayışı çerçevesinde cemaatlere geniş siyaset alanları yaratırken, ilericilere, devrimcilere, üniversite öğrencilerine yine kendi demokrasi anlayışı gereği cezaevlerini, operasyonları ve tutuklamaları reva görmektedir. Ancak bilinmelidir ki gençlik bu deli gömleğini yırtacak, baskılara asla boyun eğmeyecektir. Onlar kanun yazar biz ise yürüyüşümüzle bu topraklarda direnişin tarihini bir kez daha yazacağız” ifadelerine yer verildi.

Açıklama, tutuklananların serbest bırakılması talebiyle sona erdi.

(soL - Haber Merkezi)