'Füzeleri ve askerleri geri yollayın' diyenler neden Meclis'e yürüyeceklerini anlatıyor

Türkiye Komünist Partisi'nin bugün Meclis önünde yapacağı "Füzeleri ve askerleri geri yollayın" yürüyüşüne katılacak yurttaşlar eyleme neden katılacaklarını anlattı.

Türkiye'yi açık bir savaşa sokmak üzere Patriot füzeleri ve 1200 yabancı askerin ülkeye gelmesini protesto etmek için Meclis'e yürüyecek yurttaşlardan eyleme ilişkin görüşlerini aldık.

Sinem Bingöl – Jeoloji Mühendisi: Bu ülkemizin topraklarının, askeri gücünün emperyalist işgale ortak olduğu ilk süreç değil. AKP, yine halka yalan söyleyerek, Patriotların ülkemizi “Esad rejimi”nden korumak amaçlı yerleştirdiğine inandırmaya çalışıyor. Ama bu maya tutmaz. Tutmayacağını ve komşu ülkemizde iç savaş kışkırtıcılığı yapılamayacağını anlatmaya gidiyoruz. Hükümet, Suriye’de muhalefet adıyla teröristleri ülkemizde beslediği, silahlandırdığı yetmiyormuş gibi şimdi de bizzat savaş materyallerini ülkemize yerleştiriyor. Bu kabul edilemez. Çok yakın gelecekte halkımızın ciddi zarar göreceği bu işbirlikçiliğe izin vermeyeceğiz. Geçen gün bunları söyleyen ODTÜ’lü devrimci, yurtsever gençleri iktidarın ölümle hedef almasıyla olaylar başka bir hal aldı. Bu kadar faşizan uygulamalar aslında korktuklarını gösterir. Bu korkaklara halkımızın doğru bildiklerini söylemek ve halkların kardeşliğini haykırmaktan vazgeçmeyeceğimizi göstermek için meclisin önünde olacağız.

Övünç Ballı - Esnaf: ABD’nin Ortadoğu’yu şekillendirme planı yürürlükte, Irak’ta başlayan kan dökme süreci ilerliyor. Şu anda sınırımızda olan diğer ülkelerde de benzer problemler söz konusu. Bu yüzden Ankara’da meclisin önünde olacağız. Türkiye halkına dönüp baktığımızda belli korkuları var. Herkesin korkularını bırakıp en büyük korkusunun karşısına dikilmesi gerekiyor. AKP’den de NATO’dan da kurtuluş için mücadele etmek dışında başka bir yol yok.

Eda Yenil - Yeminli Tercüman: Ülkemde bir savaş çıkmasını istemiyorum, buna karşı durulmasını istiyorum. Biz de Ankara’da meclis önünde bulunarak AKP’ye karşı bir adım daha atacağız. Patriotların bir savunma aracı olmadığını, savaşın ön hazırlığı olduğunu bilmek gerekiyor. Bu sürece karşı mücadele edeceğiz, başka şansımız bulunmuyor.

Remzi Öztürk - Emekli: Ülkemize yabancı askerlerin gelmesi işgal anlamına geliyor. Bunun böyle olmaması gerektiğini söylemek ve karşı durmak bir yurttaşlık görevidir. Halkımızın buna karşı gelmesi gerektiğinin inancındayız. Halkın emperyalizme karşı durması gerekiyor.

Yelda Koçak – Avukat: Ülkemizin kirli bir savaşa alet edildiği, NATO’nun Patriot füzeleriyle savaşa dahil edilmeye çalıştığı süreçte emperyalist bir savaşa ortak olmadığımızı meclisin önünde dile getirmek önemlidir. ODTÜ’nün gösterdiği tepki ve aldığımız güçle de meclisin önünde olacağız. Savaş çığırtkanlarına karşı okullarda, fabrikalarda, mahallelerde her yerde barıştan yana savaş karşıtı olduğumuzu, aydınlık geleceğimizden yana sesimizi yükseltmeliyiz.

Mehmet Duran – Emekli: Türkiye 1950’lerde Kore’ye asker göndererek nasıl NATO’ya üye edilmişse bugün de ülkemizi savaşa sokmak için Patriot füzelerini getirmişlerdir. Erdoğan savaş çığırtkanlığı yapmaktadır. Bölge halkı için savaş tehdidi var, Patriot füzeleri ABD emperyalizminin Ortadoğu’ya açılmasının korkunç tuzağıdır. Buna dur demek için Ankara’ya gidiyoruz. Bu Ankara’daki eyleme katılım gerekiyor, tüm kamuoyunun duyarlı olması lazım.

(soL - Haber Merkezi)