FKF yeniden kuruldu: Başladığımız işi bitireceğiz...

Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın katledilişlerinin 41. yılında gençlik "başladığımız işi bitireceğiz" diyerek Fikir Kulüpleri Federasyonu'nu yeniden kurdu.

Devrimci gençlik önderleri Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan bundan 41 yıl önce katledilmişti. 41 yıldır devrimci öğrencilerin mücadelesinde yükselen Denizlerin bayrağı bugün Fikir Kulüpleri Federasyonu'nun yeniden kurulmasıyla yeni bir aşamaya ulaşıyor.

FKF, Denizlerin idam edildiği gün 6 Mayıs'ta "Başladığımız işi bitireceğiz" diyerek yola koyuldu. Bugün MSGSÜ öğrencileri İstanbul'un görebileceği bir Deniz Gezmiş heykelini üniversitelerine dikecek, ODTÜ'de ise öğrenciler Devrim Stadyumu'na "FKF" yazacak

FKF'nin bugünkü kuruluş etkinlikleri şöyle:

İstanbul:
6 Mayıs 2013 günü Türkiye'nin her yerinde üniversite kulüpleri FKF'nin kuruluşu için onlarca etkinlik gerçekleştirecekler.

Aynı günün akşamı İstanbul'da bulunan üniversiteliler Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi'nde buluşup aydın ve sanatçıların katılımıyla FKF kuruluş etkinlğini gerçekleştirecek.

Fikir Kulüpleri Federasyonu kuruluş tarihiyle aynı zamanda Denizleri anıyor. Bugün saat 18.00'da MSGSÜ öğrencileri İstanbul'un görebileceği bir Deniz Gezmiş heykelini üniversitelerine dikecekler. Ardından saat 20.00'da öğrenciler meşaleleriyle MSGSÜ'den Dolmabahçe'ye yürüyecekler.

- Etkinliğe katılması kesinleşen sanatçılar: Cenk Taner (Kesmeşeker), Ender Yiğit, İsmail Hakkı Demircioğlu, Sol Majör, Vira Mosa ve Yasemin Mori.

- Kuruluş sürecinde FKF'ye destek veren Yurt Gazetesi, soL Gazetesi ve yazılarıyla destek olan gazeteciler Güray Öz, Renan Bilek ve Barış Terkoğlu'na teşekkür için plaket verilecek. Mehdi Beşpınar da eski FKF'liler adına konuşacak.

Ankara:
ODTÜ'de yapılacak etkinliğin programı şöyle:

15.45-17.00 - Evrim Nedir? Evrimin Eğitimdeki Yeri Ne Olmalıdır?
Necdet Bulut Amfisi(U3)-FKF Bilim Toplulukları- Doç. Dr. Meral Kence

17.00-18.00 - Denizlerden Günümüze Gençlik Mücadeleleri (panel, şiir dinletisi)
Fizik Çimleri- FKF Düşünce Toplulukları

18.00-19.00 - Gökyüzünde Neler Var?
Fizik Çimleri- FKF Bilim Toplulukları

19.00-21.00 - KONSER
Grup Cız- Koro Sol - FKF Müzik Toplulukları
Fizik Çimleri

21.00 - Mumlarla FKF Yazıyoruz
Devrim Stadyumu

(soL - Haber Merkezi)