FKF yeni yıla Van'da girdi

Fikir Kulüpleri Federasyonu (FKF) üyesi üniversite öğrencileri İstanbul, Ankara, Eskişehir, Mersin, Antep ve Elazığ başta olmak üzere yurdun birçok yerinden bir araya gelerek topladıkları yardım ve hediyelerle 2014 yılını Van'lı depremzedelerle birlikte karşıladı.

(soL - Van) "Van için, insanlık için" sloganıyla Van Anadolu Konteynır Kenti'nde kalan ailelerin acılarına ortak olmak için Van'a geldiklerini belirten FKF'liler ailelerin hazırladığı yemekleri yediler, çocuklarla halay çekip, oyunlar oynadılar. Konteynır kentte yakılan ateşin etrafında toplanan FKF üyeleri burada bir basın açıklaması yaptı. Ülkenin devrimci geleneğinde, gençlik geleneğinde bir devrimci gençlik köprüsünün olduğunu belirten FKF Başkanı Erçin Fırat, “Bugün, Vanlı depremzedelerin yanına gelen, yeni yıla direnenlerle birlikte giren gençler, bu geleneği sürdürmektedirler. Bu geleneği taşıdıkları için bugün buradalar. Vanlı depremzedelere Türkiye’nin dört bir yanındaki üniversitelerin selamını getirdik. Halkımız burada soğuktan donarken, biz direnmeyelim de ne yapalım? Halkımız, çocuklarımız, kardeşlerimiz, donmasın diye biz bugün direneceğiz. Gençlik direnen tüm halkın yanındadır” dedi.

Konteynır kentinde başlatılan direnişin herkes için umut olması dileklerinde bulunan Anadolu Konteynır Kenti sözcüsü Ali Ahi de, “2014 yılına girerken burada başlattığımız bu direniş Türkiye için, tüm kardeşler için, tüm aileler için kısacası herkes için bir umut olur, bir ışık olur ve bu ülkede hiç kimse işsiz olmaz, evsiz olmaz ve herkes birbirine kenetlenerek tıpkı burada olduğu gibi tüm coğrafyadaki insanlar da birbirleriyle iyi geçinirler. Bu anlamda burada bulunan tüm arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Depremzedeleri ziyaret ederek destekte bulunan FKF'li öğrenciler, beraberinde getirdikleri giyim, kırtasiye ve oyuncakları ise konteynır kenti yetkililerine teslim etti.

2011'den beri bu haldeler
Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım 2011' de meydana gelen Richter ölçeğine göre 7.2 ve 5.6 büyüklüğündeki depremlerden sonra Van ve Erciş İlçesi'nde depremzedelerin barınmaları için 34 konteyner kent kuruldu. TOKİ tarafından depremzeler için yapılan konutların teslim edilmesinin ardından, konteyner kentler kademeli olarak kaldırıldı. Ancak bazı konteyner kentlerde toplam 130 aile kendilerine konut çıkmayınca konteynerlerde yaşamlarını sürdürmeye devam etti. Konteynerde yaşayan ailelerde yeni yıla kendilerine destek vermek için Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden gelen Fikir Klüpleri Federasyonu üyesi 150 öğrenci ile birlikte girdi. Konteyner kentte giderek depremzedelere destek veren öğrenciler konteyner kent meydanında ateş yakarak halay çekip beraberlerinde getirdikleri oyucak ve hediyeleri dağıttı.