"Ferman YSK'nın sokaklar bizimdir"

ÖDP'nin seçimlere katılmasını engelleyen YSK kararını protesto etmek için Antalya'da sokağa çıkan ÖDP'lilere, kendilerine destek veren sendika ve parti temsilcileriyle birlikte bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

YSK`nın veto kararını protesto etmek için ÖDP Antalya İl Örgütü önünde toplanan yüzlerce kişi Attolos Heykeline kadar bir yürüyüş düzenlediler.

ÖDP’ye destek vermek için gelen dernek, sendika, parti temsilcilerinin de bulunduğu yüzlerce kişi, Atatürk Caddesi Uçar İşhanı önünde toplanarak taşıdıkları "Ferman YSK’nın Sokaklar Bizimdir" pankartı ile Attalos Heykeline kadar yürüdüler.

Yol boyunca “Ferman Devletin Sokaklar Bizimdir” ”Yaşasın Devrimci Dayanışma” “Faşizme Karşı Omuz Omuza” “Yaşasın Halkların Kardeşliği” “Baskılar Bizi Yıldıramaz” “Yaşasın Özgürlük Dayanışma” sloganlarıyla sloganları atan eylemciler adına yürüyüş sonunda ÖDP Antalya İl Başkanı Zeynel Ergen bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamasına bugün Akdeniz Üniversitesi'nde sekiz öğrencinin gözaltına alınmasını kınayarak başlayan Zeynel Ergen, “Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde İbrahim Oruç'un öldürülmesini ve çıkan olayları protesto eden Akdeniz Üniversitesi'ndeki gençlerimiz saldırıya uğramış ve sekizi göz altına alınmıştır. Rektör AKP’nin direktörü olmuştur. Rektör çocuklarımıza polis terörü uygulamaktadır. Bu uygulamasından derhal vazgeçmelidir” dedi.

“Seçimlere girme hakkını kazanmış ÖDP’nin ‘eksik evrak’, ‘süre doldu’ gibi gerekçelerle seçim dışı bırakılmasını kabul edilemez olduğunu söyleyen Ergen, “ÖDP’nin seçimlerde olmasının anlamı devrim ve sosyalizm iddiasının bu sürece taşınmasıydı. Seçimlere girme hakkımız ortadan kaldırılmış olsa da bu iddiamızı sürdüreceğiz. Yüzde 10 seçim barajı, bürokratik engellerle ve açık baskıyla devrimcilerin sesini kısarak sömürücü ve işbirlikçi düzenlerini sürdürmek isteyenler karşısında seçim sürecinde de mücadelemizden geri durmayacağız" şeklinde konuştu.