Eskişehir'de İsrail saldırısı protesto edildi

İsrail’in Gazze’ye gitmek isteyen yardım gemisine yaptığı saldırı birçok ilde olduğu gibi Eskişehir’de de protesto edildi.

İsrail'in, Gazze'ye yola çıkan yardım gemilerine yaptığı saldırı, Eskişehir'de sol örgütler tarafından yapılan bir eylemle protesto edildi.

Eskişehir'de akşam 18.00'da Adalar'da biraraya gelen EMEP, EHP, ESP, Halkevleri, ÖDP ve TKP üyeleri İsrail'in Gazze'ye yardım götüren gemilere yaptığı saldırıyı protesto etti.

Protesto sırasında yapılan basın açıklamasını TKP İl Başkanı Oktay Yolsever okudu. Yolsever yaptığı açıklamada "Bugün eli kanlı emperyalistler yeni bir kanlı saldırıya daha giriştiler. Onlar bu saldırılarla, direnen onurlu Filistin halkına gözdağı vermek amacındalar, onlar halkların kardeşliğini topla tüfekle boğmak amacındalar" dedi. Yolsever, ne Filistin'de direnişin sona ereceğini ne de halkların kardeşliğinin yenileceğini, yenilecek olan tek gücün emperyalizm olduğunu kaydederken bugüne kadar Filistin halkına Amerika ve İsrail tarafından yapılan saldırıların yeni bir boyut kazandığını ifade etti.

Yolsever sol örgütler adına yaptığı açıklamada AKP'nin iki yüzlü politikalarına dikkat çekerken sözlerini şöyle sürdürdü: "AKP iktidarı televizyon kanallarında sahte şovlar yapıyor. Bülent Arınç İsrail ile ekonomik askeri tüm ilişkilerin iptali gibi bir şey henüz söz konusu değil diyor. Sahte şovunun içinde bir maç iptali bir de ortak tatbikat iptali vardır. Bunlar gözümüzün içine baka baka yalan söylüyorlar. Sermayenin ve emperyalizmin kulu kölesi olan bir iktidar İsrail ile askeri, ekonomik, diplomatik tüm ilişkilerini kesme cesaretinin yanına bile yaklaşamaz. Biz bu ülkenin onurlu insanları biliyoruz ki, bunlar İsrailli emperyalist katillerin pilotlarını Konya’da eğitiyorlar. Yine biz biliyoruz ki İsrail ile açık gizli onlarca anlaşma ve sözleşmeyi yine bu ülkenin iktidarları imzaladı. Bunların hepsi ortadayken sahte gözyaşları dökmek boşunadır. Bugün Taksim’de Filistin ile dayanışma eyleminde gördüğümüz yüzlerin ve AKP’nin, halkların kardeşliği ile uzaktan yakından ilgisi yoktur. Bunlar aynı geleneğin taşıyıcılarıdır ve bunlardır yıllarca İsrail ile açık gizli onlarca anlaşma yapan partiler.”

Yapılan açıklamada, “Biz ülkenin onurlu, yurtsever, ilerici, devrimci güçleri olarak buradan emperyalistlere ve onun işbirlikçisi AKP’ye sesleniyoruz” denilirken açıklama şu ifadelerle son buldu: “İsrail ile yapılan açık gizli bütün anlaşmalar derhal açıklanmalıdır!, askeri işbirliği bir an önce son bulmalıdır!, Emperyalist İsrail ve ABD ile yapılan tüm anlaşmalar derhal iptal edilmelidir!, Yaşasın halkların kardeşliği!, Kahrolsun emperyalizm!"
"Katil İsrail hesap verecek", "Katil İsrail işbirlikçi AKP" gibi sloganların atılmasının ardından eylem sona erdi.

(soL - Eskişehir)