Eskişehir’de TKP çalışmasına engelleme

Türkiye Komünist Partisi’nin birçok ilde yürüttüğü ancak bazı illerin valilikleri tarafından engellenen “Hesap Sorma Zamanı” çalışması Eskişehir’de de valiliğin engeliyle karşılaştı.

Eskişehir’de TKP’nin “Hesap Sorma Zamanı” başlıklı imza kampanyası valilik tarafından gönderilen tebellüğ belgesi ile engellendi.

Türkiye Komünist Partisi’ne iletilen tebliğ tebellüğ belgesinde çalışmanın engellenmesiyle ilgili olarak imza kampanyası metnindeki “Halkın İşini ve Ekmeğini Çalanlardan Hesap Sorma Zamanı, En Büyük Çetenin Yakasına Yapışıyoruz, Hırsızlardan, Yağmacılardan, Hukuk Tanımayanlardan Hesap Sorulmasını İstiyorum” ibaresi ile “halkı yanlış bilgilendirerek resmi kamu kurumunu ve hükümetleri suç örgütü olarak göstermesi” gerekçe olarak gösterildi.

Eskişehir’de “Hesap Sorma Zamanı” toplantısı

Türkiye Komünist Partisi Eskişehir İl Örgütü çalışmaların engellenmesine rağmen 5 Haziran Cumartesi günü saat 15.30’da Almira Düğün Salonu’nda TKP Genel Başkanı Erkan Baş’ın katılacağı “Halkın İşini ve Ekmeğini Çalanlardan Hesap Sorma Zamanı” başlıklı halka açık toplantısını gerçekleştireceğini bildirdi.

(soL - Eskişehir)