EMEP: İmam hatipler kapatılsın, katsayı kaldırılsın

Emek Partisi, gündemdeki katsayı meselesiyle ilgili bir açıklama yaparak “İmam hatip liseleri kapatılmalı, meslek liselilere uygulanan katsayı uygulamasına son verilmelidir” dedi.

Emek Partisi (EMEP), Danıştay’ın katsayıların kaldırılması yönündeki kararı durdurmasıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Genel Başkan Yardımcısı Abdullah Varlı’nın imzasıyla yayınlanan açıklamada “İmam hatip liseleri kapatılmalı, meslek liselilere uygulanan katsayı uygulamasına son verilmelidir” denildi.

Danıştay kararının yüz binlerce meslek lisesi öğrencisini bir kez daha mağdur ettiğinin belirtildiği açıklamada, “Üniversiteye giriş sınavlarında diğer liselerle meslek liseler arasında eşitsizliğe yol açan 'katsayı' uygulaması, YÖK'ün 1998'de aldığı kararla yürürlüğe girmişti. AKP'nin kadrolaşmasıyla el değiştiren YÖK, bu kez 21 Temmuz 2009'da aldığı kararla farklı katsayı uygulamasını kaldırmıştı. Farklı katsayı uygulanmasına ya da kaldırılmasına ilişkin her iki kararda da imam hatip liseleri siyasal bir argüman olarak kullanılmaktadır. Böylece yüz binlerce meslek liselinin geleceği imam hatipler üzerinden yürütülen tartışmaya kurban edilmektedir” denildi.

Açıklamada laik eğitimin demokrasinin vazgeçilmez bir parçası olduğu vurgulanarak “Laik bir eğitim sisteminde imam hatip gibi din hocası yetiştiren okullara yer yoktur. Bu nedenle imam hatip liseleri kapatılmalıdır. Meslek liselerinin imam hatip liseleriyle birlikte aynı kategoride anılması ve uygulamaya tabii tutulması ise kabul edilemezdir” görüşüne yer verildi. Açıklamada, imam hatipler üzerinden din istismarcılığı yapan YÖK’ün de derhal kaldırılması talep edildi.

(soL - Haber Merkezi)