Devrimci Karargâh davası 17 Kasım’da görülecek

Sıra Kimde İnisiyatifi 17 Kasım Perşembe günü görülecek olan Devrimci Karargâh davası öncesi yaptığı açıklama, duyarlı herkesi Beşiktaş Adliyesinde görülecek olan davaya davet ederken, komplonun boşa çıkarılması için tutuklu bulunan diğer sosyalistlerin de tahliyesini talep etti.

21 Eylül 2010’da yapılan Devrimci Karargâh Operasyonunda 13 sosyalistin tutuklanmasının ardından başlayan Devrimci Karargâh davasının 3. Duruşması öncesinde Sıra Kimde İnisiyatifi bir basın açıklaması gerçekleştirdi. Açıklamada Baha Okar, Tuncay Yılmaz, Hakan Soytemiz ve diğer sosyalistlerin serbest bırakılması istendi.

"Komplonun bertaraf edilmesi için Beşiktaş Adliyesi’ne"
Sıra Kimde İnisiyatifi adına basın açıklamasını okuyan Juliana Gözen, aylarca neyle suçlandıklarını dahi bilmeden arkadaşlarının tutuklu kaldığını ve 11 ay boyunca savunma hakkından yararlanmadığını söyledi. 11 ay sonra görülen davada 8 kişinin serbest bırakıldığını hatırlatan Gözen, 21 Eylül Komplosunun tam anlamıyla bertaraf edilmesi için tutuklu bulunan Tuncay Yılmaz, İbrahim Turgut, Semih Aydın, Baha Okar ve Hakan Soytemiz’in de serbest bırakılmasını gerektiğini dile getirdi.

AKP’nin kendisine muhalif olan herkesi terörist olarak lanse etmek istediğine dikkat çeken Gözen, komplocu saldırı tarzının her şeyi ve herkesi terör kapsamında kabul etmeye koşullandığını söyledi. AKP’nin muhalifleri susturmak için komploya dayalı siyaset tarzını kabul ettirmek istediğini belirten Gözen, bu saldırının hem düzen için muhalif kesimleri, hem Kürt Özgürlük Hareketini hem de sosyalistleri susturmayı amaçladığına dikkat çekti.

Sıra Kimde İnisiyatifi olarak, polis, medya ve yargı eli ile yürütülen komplolara karşı sosyalistlerin yargılandığı davayı takip etmek için herkesi Beşiktaş Adliyesi’ne davet ettiklerini vurgulayan Gözen, komplolarla tutuklanan binlerce devrimci, demokrat, yurtsever serbest kalıncaya dek var güçleriyle mücadele edeceklerini söyledi.

(soL - Haber Merkezi)