“Cepheleşme sosyalistler için kaçınılmaz”

Eskişehir’de düzenlenen bir toplantıya katılan TKP MK üyesi Erkan Baş yeni dönemde sosyalistlerin seslerini ve güçlerini birleştirmek zorunda olduğunu söyledi.

Türkiye Komünist Partisi (TKP) Eskişehir İl Örgütü, TKP Merkez Komite üyesi Erkan Baş’ın katılımıyla ‘2011’de boyun eğmeyen insanlık kazanacak’ adlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik öncelikle kahvaltı ardından bir sinevizyon ve şiir dinletisi ile başladı. Daha sonra söz alan TKP MK üyesi Erkan Baş cepheleşme temalı bir konuşma gerçekleştirdi. Cepheleşmenin sosyalistler için kaçınılmaz olduğunu söyleyen Baş, “AKP her şeyi ele geçirdi kendisi yeni bir cumhuriyet kurdu, buna karşı sosyalistler kendi seçeneklerini ve seslerini güçlendirmek zorunda” dedi.

Baş yaptığı konuşmada cepheleşme için geç bile kalındığını ve artık kaybedecek zaman olmadığını kaydederken “Birçok yerde aydınlar sanatçılar ve emekçiler bu cepheleşme çağrısından umut aldılar. Buralarda cephemizi birlikte oluşturacağız. Artık vakit kaybetmeyeceğiz” şeklinde konuştu. Ayrıca bugüne kadar seçim için bir işbirliği önermediklerini söyleyen Baş, “Sola ihtiyaç olduğunu düşünüyoruz. Barış, özgürlük, demokrasi temalı çok fazla birlik, seçim işbirliği önerildi. Ancak bunlar şu anda unutuldu” dedi. Baş, bugüne kadar seçim için bir işbirliği değil cepheleşme önerdiklerini, cepheleşen bir solun başarılı olacağını söylerken “Artık harekete geçme zamanı” şeklinde konuştu.

(soL-Eskişehir)