Çanakkale'de cepheleşme toplantısına yoğun ilgi

Çanakkale’de gerçekleştirilen “Cepheleşme İhtiyacı ve Türkiye” başlıklı söyleşide konuşan TKP Merkez Komite Üyesi Metin Çulhaoğlu, cepheleşmenin gerekliliğine vurgu yaparak "mevcut hoşnutsuzluğun toplumsal muhalefete dönüşmesi gerektiğini" söyledi.

Çanakkale’de Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde, çağrıcılığını TKP Çanakkale İl Örgütü’nün yaptığı “Cepheleşme İhtiyacı ve Türkiye” başlıklı bir söyleşi gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak katılan Türkiye Komünist Partisi Merkez Komite Üyesi Metin Çulhaoğlu, merkezinde TKP’nin cepheleşme çağrısının olduğu bir konuşma yaptı.

Çulhaoğlu, AKP’nin Türkiye’yi götürmek istediği yerden hoşnutsuz olan bir kesim olduğuna işaret ederek, “Emperyalizme, gericiliğe, piyasacılığa karşı hoşnutsuzluk olduğundan söz etmek mümkündür ancak dalgalanan bir toplumsal muhalefetten söz etmek mümkün değildir. Bugünkü hoşnutsuzluğu toplumsal muhalefete dönüştürme isteği, bizi cephe fikrine götürüyor” dedi.

“Cephe, güçlü bir toplumsal muhalefetle, Türkiye’yi eskiye değil, bugünün ilerisine zorlayan bir projedir. Cephe, anti-kapitalist, anti-piyasacı ve sosyalizmin yollarını zorlayan bir projedir” diyen Çulhaoğlu, cephenin asgariyi değil, azamiyi hedeflemek zorunda olduğunu sözlerine ekledi.

Cephenin öznesinin “hem örgütlü sosyalist özneler, hem kitle örgütleri, hem de herhangi bir örgüte üye olmayan emekçiler ve aydınlar” olduğunu söyleyen Çulhaoğlu, cepheleşme çağrısının seçimlere odaklanmayan, ömrü seçimle sınırlı olmayan bir proje olduğunu vurguladı. Çulhaoğlu, konuşmasının devamında “bir ihaleye ayrı ayrı teklif veren müteahhitler gibi davranmamalı, cepheleşerek ortak teklif vermeliyiz” dedi.

Metin Çulhaoğlu, ODTÜ’lü devrimci gençlerin Kommer’in arabasını yakması eyleminin eylemciler için yıllar boyu sürecek haklı bir övünç kaynağı olduğunu anımsattı ve bu örnekten hareketle “biz de bugün yaptıklarımızla yarın anılır hale geleceğiz” diyerek birlikte mücadele çağrısında bulundu.

İlgiyle karşılandığı görülen ve verimli geçtiği konusunda hemfikir olunan söyleşi, görüş, öneri ve soruların ardından sonlandı.

(soL – Çanakkale)