Boyun eğmeyen üç fidan Çorlu’da anıldı

TKP'li Öğrenciler Çorlu’da bir etkinlik yaparak boyun eğmeyen üç fidan, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan’ı andılar.

TKP'li Öğrenciler, parti binalarında yaptıkları etkinlikte 39 yıl önce idam edilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan ile 5 Mayıs'ta ise aramızdan ayrılan yiğit hukukçu Halit Çelenk’i andı.

Onlarca lise ve üniversite öğrencisinin katıldığı etkinlik, saygı duruşu ile başladı. Saygı duruşu bitiminde, TKP'li Öğrencilerden bir temsilci konuşma yaptı. Yapılan konuşmada, Denizlerin idamının devrimci iradenin idamı olduğu söylenirken sonrasında 1960’lı yıllarda öğrenci hareketi konuşuldu. Yapılan konuşmada 68 gençlik hareketinin toplumsal zemininin Türkiye İşçi Partisi'nin açtığı sosyalizm bayrağına dayandığı kaydedilen konuşmada, Denizlerin idamının da, gençlik önderlerinin işçi sınıfı ve yoksul köylülükle olan dayanışmalarından doğan halk muhalefetinin sistem tarafından bir türlü bastırılamaması sonrası yapıldığı vurgulandı. İdamın bir tür sindirme operasyonu olduğu fakat amacına ulaşılamadığının ifade edildiği konuşmada daha sonra 70’li yıllarla birlikte devrimciler tarafından daha güçlü bir sınıf hareketinin örgütlendiğine dikkat çekildi.

Yapılan konuşmada ayrıca günümüzdeki ÖSYM protestosunda sokağa çıkan, boyun eğmeyen gençliğin Denizlerin vasiyetlerinin yerine getireceğini ve sosyalist Türkiye'yi mutlaka kuracağını vurgulandı. Etkinlik daha sonra şiir ve müzik dinletisi ile sona erdi.
(soL-Çorlu)